Site Overlay
Biefstuk Bakken

Biefstuk Bakken

Hoe lang moet biefstuk bakken? Een geliefd stuk vlees dat niet dagelijks in Nederland op het menu staat, en daarom toch wel de nodige zorg bij het bakken nodig heeft. Hoe lang de baktijd is, hangt van de dikte van het stuk vlees af, maar ook hoe je het liefst gebakken hebt.

Voor een rood stuk vlees kun je van een baktijd van ongeveer 1,5 minuten bakken per kant. Dus 3 minuten in totaal. Rosé ongeveer 2,5 minuten per kant, en 4 tot 5 minuten per kant voor doorbakken biefstuk.

Of het vlees goed is kun je met de volgende truc bekijken.

Met een houten lepel op het vlees drukken.

Kun je het vlees makkelijk indrukken dan is het vlees rood. Kost het veel moeite is het vlees doorbakken. En precies er tussenin zit rosé. Prik dus geen gaten in het vlees met een vork. Dan zou alleen een gedeelte van het sap uit het vlees lopen en wordt het vlees dus minder sappig.

Aanvoer en aankoop

Nog niet zo heel erg lang gelden was biefstuk, en dan met name de bijzondere soorten biefstuk, geen alledaags vlees. Het was duur en werd daarom niet regelmatig gegeten.

Het was vlees dat alleen op bijzondere gelegenheden werd gegeten.

Tegenwoordig kun je haast iedere soort biefstuk gewoon in de supermarkt kopen, en is het vlees het hele jaar door verkrijgbaar.

Het is nog steeds niet het goedkoopste rundvlees, maar de prijs is eigenlijk voor de meeste mensen te doen.

Wel zit er natuurlijk een groot verschil tussen de biefstuk van de supermarkt, wat natuurlijk goedkoper vlees is, en de biefstuk van de slager. Maar daar is dan ook de kwaliteit doorgaans beter.

Hoe biefstuk bewaren

Een ongebakken biefstuk, dus nog rauw, kan afgesloten in de koelkast ongeveer 2 dagen bewaard worden.

Een reeds gebakken biefstuk kan ook 2 dagen in de koelkast bewaard worden, mits natuurlijk in een afgesloten verpakking.

Het vlees kan ook worden ingevroren. Als het nog niet gebakken is kan het 9 maanden ingevroren bewaard worden.

Is het wel gebakken kan het ingevroren nog 3 maanden bewaard worden.

Hoeveelheid per persoon

Bij biefstuk heb je 200 tot 250 gram nodig per persoon.

Hoe lang moet biefstuk bakken?

De biefstuk ruim vooraf uit de koelkast halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord biefstuk bakken
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 4 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 275 kcal

Ingrediënten

  • 4 Biefstukken
  • Boter of olijfolie

Bereiding

  1. Dep het vlees met wat keukenpapier droog.

  2. Gebruik een goede koekenpan, en laat hierin de boter goed warm worden.

  3. Op een hoog vuur beide kanten van de biefstuk goed aanbraden. Nu afhankelijk van hoe je de biefstuk wilt zoals hierboven omschreven aan beide kanten bakken.

  4. Haal de biefstuk uit de pan en leg de biefstuk op een bord. Dek dit bord met aluminiumfolie af, en laat het vlees twee minuten rusten.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 24 gram eiwit.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.