Site Overlay

Hoe lang moet entrecote bakken, een populair en lekker stukje rundvlees afkomstig uit de lende van een koe. Dit vlees staat bekend als mals, en dat komt onder andere door het kleine vetrandje aan de zijkant.

Meestal wordt dit vlees geserveerd in restaurants, en daar kennen de meeste mensen dit malse stuk rundvlees dan ook van.

Maar waarom zou je niet gewoon thuis een entrecote kunnen bakken? Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Haal daarom wel de entrecote bij de specialist. En dat is natuurlijk de slager, want die geeft je niet alleen het beste vlees maar ook advies over mals vlees.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 gram gram per persoon bij entrecote.

Hoe lang moet entrecote bakken?

Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen, en haal het dus 30 tot 60 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast. Het vlees zal op deze manier niet zo heel hard gaan schrikken van de warme koekenpan, en bovendien is het vlees minder taai op deze manier.

Het vlees droog deppen met wat keukenpapier.

Strooi aan beide kanten wat zout en peper over het vlees. Overigens kun je dit ook na het bakken doen maar vooraf trekt de peper en het zout wat meer het vlees in.

Verwarm in een koekenpan of braadpan wat boter, en leg de entrecote zodra dit gesmolten is in de pan.

Als je de entrecote rosé wilt, dan bak je de entrecote nu aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Wil je de entrecote wat meer doorbakken een paar minuten langer.

Niet met een vork de entrecote uit de pan halen want dan kan er veel sap verloren gaan. Gebruik dan ook een tang om het vlees uit de pan te halen.

Dek het vlees nu af met aluminiumfolie en laat het vlees nog een paar minuten rusten.

Nu kun je de entrecote serveren, bijvoorbeeld met kruidenboter of knoflookboter, en gebakken aardappelen.

Per persoon circa 0 gram vezels, 1 gram koolhydraten, 10,2 gram vet, 26 gram eiwit.

Advertentie

Entrecote Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 150 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Entrecote
Price: 4 stuks

Directions:
Hoe lang moet entrecote bakken, een populair en lekker stukje rundvlees afkomstig uit de lende van een koe. Dit vlees staat bekend als mals, en dat komt onder andere door het kleine vetrandje aan de zijkant. Meestal wordt dit vlees geserveerd in restaurants, en daar kennen de meeste mensen dit malse stuk rundvlees dan ook van. Maar waarom zou je niet gewoon thuis een entrecote kunnen bakken? Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Haal daarom wel de entrecote bij de specialist. En dat is natuurlijk de slager, want die geeft je niet alleen het beste vlees maar ook advies over mals vlees. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 200 gram gram per persoon bij entrecote. Hoe lang moet entrecote bakken? Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen, en haal het dus 30 tot 60 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast. Het vlees zal op deze manier niet zo heel hard gaan schrikken van de warme koekenpan, en bovendien is het vlees minder taai op deze manier. Het vlees droog deppen met wat keukenpapier. Strooi aan beide kanten wat zout en peper over het vlees. Overigens kun je dit ook na het bakken doen maar vooraf trekt de peper en het zout wat meer het vlees in. Verwarm in een koekenpan of braadpan wat boter, en leg de entrecote zodra dit gesmolten is in de pan. Als je de entrecote rosé wilt, dan bak je de entrecote nu aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Wil je de entrecote wat meer doorbakken een paar minuten langer. Niet met een vork de entrecote uit de pan halen want dan kan er veel sap verloren gaan. Gebruik dan ook een tang om het vlees uit de pan te halen. Dek het vlees nu af met aluminiumfolie en laat het vlees nog een paar minuten rusten. Nu kun je de entrecote serveren, bijvoorbeeld met kruidenboter of knoflookboter, en gebakken aardappelen. Per persoon circa 0 gram vezels, 1 gram koolhydraten, 10,2 gram vet, 26 gram eiwit. ...