Site Overlay

Kipfilet bakken, als het goed gedaan wordt heb je dan een heerlijk stukje vlees. Maar het is niet altijd zo makkelijk als iedereen denkt, want di stukje vlees moet natuurlijk door het bakken niet taai en droog worden.

De kunst is het juiste stukje kipfilet kopen, want lang niet alle kipfilet uit de supermarkt wordt lekker mals. Daarom is het vaak toch beter wat meer geld uit te geven voor kipfilet. Gebruik bij het bakken ook niet teveel boter of olie, en natuurlijk een goed verhitte koekenpan of braadpan.

Wel is het goed verhitten van dit stukje kip, maar dat is natuurlijk ook van toepassing op alle stukjes kip, heel belangrijk. Want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uitsluiten dat de kipfilet na het bakken nog schadelijke bacteriƫn bevat.

Daarom moet je voor het bakken ook altijd de kipfilet goed droog deppen.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 250 gram gram per persoon bij kipfilet en andere stukken kip zonder bot, en 350 gram met bot..

Hoe lang moet kipfilet bakken?

Een klein beetje boter of goede olijfolie in een koekenpan of een braadpan verhitten.

Op een redelijk hoog vuur de kipfilet in de boter of in de olie gedurende 3 tot 4 minuten aan de ene kant bruin bakken.

Draai de kipfilet om en bak het vlees ook gedurende 3 tot 4 minuten aan de andere kant bruin.

Verlaag het vuur en laat nu de kipfilet nog een minuut of 5 smoren.

Nu is de beste tijd om de kipfilet te kruiden met de kruiden die je graag wilt gebruiken, hoewel sommigen liever voor het bakken de kip kruiden.

Laat de kipfilet nu nog eens 10 minuten op een laag vuur smoren.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 30 gram eiwit.

Hoe bewaren?

Gebakken kip kun je gerust 1 tot maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Als je kipfilet over hebt kun je deze bijvoorbeeld verwerken in een salade of op een boterham of broodje.

Advertentie

Kipfilet Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 185 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Kipfilet
Price: 1 kilo

Directions:
Kipfilet bakken, als het goed gedaan wordt heb je dan een heerlijk stukje vlees. Maar het is niet altijd zo makkelijk als iedereen denkt, want di stukje vlees moet natuurlijk door het bakken niet taai en droog worden. De kunst is het juiste stukje kipfilet kopen, want lang niet alle kipfilet uit de supermarkt wordt lekker mals. Daarom is het vaak toch beter wat meer geld uit te geven voor kipfilet. Gebruik bij het bakken ook niet teveel boter of olie, en natuurlijk een goed verhitte koekenpan of braadpan. Wel is het goed verhitten van dit stukje kip, maar dat is natuurlijk ook van toepassing op alle stukjes kip, heel belangrijk. Want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uitsluiten dat de kipfilet na het bakken nog schadelijke bacteriƫn bevat. Daarom moet je voor het bakken ook altijd de kipfilet goed droog deppen. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 250 gram gram per persoon bij kipfilet en andere stukken kip zonder bot, en 350 gram met bot.. Hoe lang moet kipfilet bakken? Een klein beetje boter of goede olijfolie in een koekenpan of een braadpan verhitten. Op een redelijk hoog vuur de kipfilet in de boter of in de olie gedurende 3 tot 4 minuten aan de ene kant bruin bakken. Draai de kipfilet om en bak het vlees ook gedurende 3 tot 4 minuten aan de andere kant bruin. Verlaag het vuur en laat nu de kipfilet nog een minuut of 5 smoren. Nu is de beste tijd om de kipfilet te kruiden met de kruiden die je graag wilt gebruiken, hoewel sommigen liever voor het bakken de kip kruiden. Laat de kipfilet nu nog eens 10 minuten op een laag vuur smoren. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 30 gram eiwit. Hoe bewaren? Gebakken kip kun je gerust 1 tot maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je kipfilet over hebt kun je deze bijvoorbeeld verwerken in een salade of op een boterham of broodje. ...