Site Overlay

Hoe lang moet varkenshaas bakken? Dat hangt gedeeltelijk af hoe dik het vlees is, en hoe groot. Daarbij wordt normaal gesproken een hele varkenshaas gebakken en geen plakjes.

Verder is van belang hoe rood het vlees moet zijn, of doorbakken. Bij rood vlees voldoet 12 minuten baktijd. Wil je het vlees rosé dan heb je, afhankelijk van dikte en dergelijke, 15 tot 20 minuten nodig.

Wil je de varkenshaas doorbakken, dan heb je 20 tot 30 minuten nodig om het vlees te bakken.

Denk er aan dat het vlees na het bakken nog 2 minuten moet garen, bijvoorbeeld in aluminiumfolie. Bak de varkenshaas dus niet te lang voor de juist kleur of doorbakken.

Hoeveelheid per persoon

Een varkenshaas van 600 gram tot 800 gram is voldoende voor 4 personen. 125 tot 200 gram per persoon.

Hoe lang moet varkenshaas bakken?

Ruim vooraf de varkenshaas uit de koelkast halen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.

Dep het vlees voor het bakken droog met keukenpapier.

Boter in een koekenpan of braadpan doen en verhitten op een hoog vuur.

Doe de varkenshaas voorzichtig in de boter en bak het vlees rondom bruin in ongeveer 1 minuut.

Verlaag nu het vuur en gaar het vlees langzaam in 12 tot 15 minuten.

Haal het vlees uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nog 2 minuten rusten.

Haal de varkenshaas uit de folie en voeg eventueel peper en zout toe.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 3,5 gram vet, 26 gram eiwit.

In de oven

Varkenshaas kun je ook goed in de oven bereiden.

Braad eventueel het vlees aan zodat alle kanten mooi bruin zijn geworden, en plaats de varkenshaas dan in een ovenschaal in de oven op 180 graden.

Je moet nu wel goed opletten op de temperatuur van de binnenkant van het vlees. Dat kun je doen met een vleesthermometer.

Voor rood vlees moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Voor rosé 64 graden, en voor doorbakken ongeveer 70 graden.

Ook hier rekening houden met het nagaren van het vlees.

Advertentie

Varkenshaas Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 143 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Varkenshaas
Price: 800 Gram

Directions:
Hoe lang moet varkenshaas bakken? Dat hangt gedeeltelijk af hoe dik het vlees is, en hoe groot. Daarbij wordt normaal gesproken een hele varkenshaas gebakken en geen plakjes. Verder is van belang hoe rood het vlees moet zijn, of doorbakken. Bij rood vlees voldoet 12 minuten baktijd. Wil je het vlees rosé dan heb je, afhankelijk van dikte en dergelijke, 15 tot 20 minuten nodig. Wil je de varkenshaas doorbakken, dan heb je 20 tot 30 minuten nodig om het vlees te bakken. Denk er aan dat het vlees na het bakken nog 2 minuten moet garen, bijvoorbeeld in aluminiumfolie. Bak de varkenshaas dus niet te lang voor de juist kleur of doorbakken. Hoeveelheid per persoon Een varkenshaas van 600 gram tot 800 gram is voldoende voor 4 personen. 125 tot 200 gram per persoon. Hoe lang moet varkenshaas bakken? Ruim vooraf de varkenshaas uit de koelkast halen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Dep het vlees voor het bakken droog met keukenpapier. Boter in een koekenpan of braadpan doen en verhitten op een hoog vuur. Doe de varkenshaas voorzichtig in de boter en bak het vlees rondom bruin in ongeveer 1 minuut. Verlaag nu het vuur en gaar het vlees langzaam in 12 tot 15 minuten. Haal het vlees uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nog 2 minuten rusten. Haal de varkenshaas uit de folie en voeg eventueel peper en zout toe. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 3,5 gram vet, 26 gram eiwit. In de oven Varkenshaas kun je ook goed in de oven bereiden. Braad eventueel het vlees aan zodat alle kanten mooi bruin zijn geworden, en plaats de varkenshaas dan in een ovenschaal in de oven op 180 graden. Je moet nu wel goed opletten op de temperatuur van de binnenkant van het vlees. Dat kun je doen met een vleesthermometer. Voor rood vlees moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Voor rosé 64 graden, en voor doorbakken ongeveer 70 graden. Ook hier rekening houden met het nagaren van het vlees. ...