Site Overlay
Kip Koken

Kip Koken

Hoelang moet kip koken, want door het koken is een andere manier van vlees en in het bijzonder kip bereiden. Misschien geen bereidingsmethode die je al kent, maar zeker de moeite waard is om een te proberen.

Koken van vlees is natuurlijk een manier om vet te reduceren, want dat is immers gezonder.

Daarbij moeten we wel stellen dat de kooktijd van kip sterk afhankelijk kan zijn van of een hele kip, maar ook van de dikte van een stukje kip. Hoe meer kip hoe langer de kooktijd van kip.

Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je kip ongeveer 10 tot 15 minuten moet koken om de kip gaar te krijgen. Een hele kip heeft ongeveer een kooktijd van 60 minuten. Hoe kleiner het stuk kip dus, en snij het dus eventueel kleiner, hoe korter de kooktijd. Korter dan 10 minuten lukt echter niet.

Een ander voordeel van het koken van kip is het feit dat het makkelijker is om bevroren kip te ontdooien.

Bij het koken kun je overigen rustig een kruidenbuiltje, laurier, een bouillonblokje, en ga zo maar door aan het kookwater toevoegen.

Hoeveelheid per persoon

Ga er vanuit dat bij kip 200 tot 250 gram per persoon voldoende is.

Hoe lang moet kip koken?

Je kunt kip natuurlijk ook bakken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Kip koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieƫn 239 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 Hele kip of 4 stukken
  • Wate
  • Kruiden naar wens

Instructies

  1. Doe de stukken kip, of eventueel de hele kip in het water in een pan. De kip, of stukken kip, moet daarbij geheel onder water staan.

  2. Eventueel kun je nu dus kruiden, een laurierblaadje, om een bouillonblokje toevoegen.

  3. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook.

  4. Laat de stukken kip gedurende 10 tot 15 minuten, of de hele kip gedurende 60 minuten koken. Gaan de stukken kip drijven, bij een gehele kip is dat wat lastiger maar de kip wordt wel lichter, is de kip gaar.

  5. Haal de kip uit het water, maar controleer voor de zekerheid of de kip gaar is. Doorsnijden, als het vlees wit is gaar. Anders nog even een paar minuten koken.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 30 gram eiwit.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.