Site Overlay
Rabarber koken

Rabarber Koken

Hoe lang moet rabarber koken als bijgerecht bij de maaltijd, als dessert, of verwerken in een heerlijke rabarbertaart.

Rabarber is een stengelgewas dat zich jaren achtereen laat oogsten. In ons land komt deze groente in veel particuliere tuinen voor. Rabarber die uit de kassen afkomstig is, heeft een veel zachtere smaak dan de rabarber van de koude grond. het is een lekkere zomergroente met friszure smaak die meestal als tweede groente of als bijgerecht wordt gegeten.

Aanvoer en aankoop

Verse rabarber is verkrijgbaar van april tot augustus.

Koop rabarber met glanzende stelen met het groen nog aan de stelen (gedeeltelijk). Bij voorkeur zonder plekjes aan de stelen, hoewel je dit er gemakkelijk af kunt snijden.

Bewaren en schoonmaken

Bewaar verse rabarber niet langer dan een dag of drie in de koelkast, daarna worden de stelen slap. Je kunt ook gemakkelijk een rabarberplant in de tuin plaatsen, zodat je telkens weer kunt oogsten.

Maak rabarber schoon door de balderen en de witte stengelvoet eraf te snijden. Kasrabarber en jonge rabarber hoeven niet geschild te worden. Oude rabarber met een taaie schil moet wel van boven naar beneden met een mes afgeschraapt worden, zodat de draden eraf getrokken worden.

Snij de onderkanten van de stelen eraf. Snij de stelen in stukken van 2-3 cm lengte, en was de rabarber in een vergiet onder koud stromend water. Laat de groente uitlekken.

Hoeveel per persoon

Reken 250 gram per persoon als je de rabarber als tweede groente of als bijgerecht serveert. Let in recepten voor desserts, of taart goed op de gewenste hoeveelheid.

Hoe lang rabarber koken?

Als bijgerecht, taart, of in een nagerecht

Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Rabarber koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 21 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Rabarber
  • 1 Pijpkaneel
  • Citroenschil
  • Suiker naar smaak

Bereiding

  1. Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Doe de schoongemaakte gesneden rabarber in de pan en wacht tot het water weer kookt.

  2. Voeg een pijpkaneel en wat citroenschil toe en kook de rabarber , afgedekt, gaar in circa 15 minuten.

  3. Verwijder de pijpkaneel en de citroenschil.

  4. Roer suiker of bruine suiker naar wens door de rabarber en proef of deze zoet genoeg is.

  5. Eventueel kun je met maizena of iets soortgelijks binden, als de rabarber te veel vocht bevat. Veel mensen vinden juist dit vocht het lekkerste.

Per persoon circa 2 gram eiwit, 0 gram vet, 30 gram koolhydraten

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.