img

Rabarber koken

109 Views

Rabarber koken

Rabarber is een stengelgewas dat zich jaren achtereen laat oosten. In ons land komt deze groente in veel particuliere tuinen voor. Rabarber die uit de kassen afkomstig is, heeft een veel zachtere smaak dan de rabarber van de koude grond. het is een lekkere zomergroente met friszure smaak die meestal als tweede groente of als bijgerecht wordt gegeten.

Aanvoer en aankoop

  • Rabarber is verkrijgbaar van april tot augustus.
  • Koop rabarber met brosse, glanzende stelen, groen met karmijnrood of champagnerood, zonder aangestoken plekken of verkleuring.

Bewaren en schoonmaken

  • Bewaar verse rabarber niet langer dan een dag of drie, daarna worden de stelen slap.
  • Maak rabarber schoon door de balderen en de witte stengelvoet eraf te snijden. Kasrabarber en jonge rabarber hoeven niet geschild te worden. Oude rabarber met een taaie schil moet wel van boven naar beneden met een mes afgeschraapt worden, zodat de draden eraf getrokken worden.
  • Snijd de onderkanten van de stelen eraf. Snijd de stelen in stukken van 2-3 cm lengte. Was de rabarber in een vergiet onder koud stromend water en laat de groente uitlekken.

Hoeveel per persoon

Reken 250 gram per persoon als u de rabarber als tweede groente of als bij-of nagerecht serveert.

Rabarber koken

Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Doe de schoongemaakte gesneden rabarber in de pan en wacht tot het water weer kookt. Voeg de pijpkaneel en de citroenschil toe en kook de rabarber , afgedekt, gaar in circa 15 minuten. Verwijder de pijpkaneel en de citroenschil. Roer de suiker door de rabarber en proef of deze zoet genoeg is. Roer het aardappelmeel met iets water in een kopje tot een glad papje en bind hiermee de rabarber. doe dit door het papje al roerend aan de hete rabarber toe te voegen tot de rabarber dikker wordt. Serveer de rabarber warm of koud.

Per persoon circa 2 gram eiwit, 0 gram vet, 30 gram koolhydraten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text