Site Overlay

Hoe lang moeten snijbonen koken, een platte peulvrucht die in Nederland normaal gesproken gesneden gegeten wordt. De lange bonen kun je overigens ook gewoon in volle lengte eten.

Dat snijden doe we omdat het makkelijker eten is als de lange bonen gesneden zijn. Dat snijden kun je overigens doen met behulp van een speciale snijbonensnijder, vaak een soort molentje waar je de bonen in kunt stoppen terwijl je met behulp een hendel de bonen er doorheen draait, en die dus gesneden worden.

Je kunt de snijbonen echter ook gewoon met een mes in kleinere stukken snijden. Vaak in stukken van ongeveer een halve centimeter, maar grotere stukken is ook helemaal geen probleem.

Maar dat deze bonen gesneden moeten worden, dat had je natuurlijk al aan de naam gezien.

Natuurlijk worden ook bij deze bonensoort verschillende soorten verkocht of geteeld. De wat oudere soorten hebben vaak lange draden, die je er nog met een mesje vanaf moet trekken voordat de bonen gesneden worden.

Nieuwere en moderne rassen zijn zo gekweekt dat deze draadjes niet meer verwijdert hoeven te worden.

Aanvoer en aankoop

Snijbonen zijn tegenwoordig het gehele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt en bij de groenteboer. Nederlandse snijbonen echter van september tot maart, en dan ook gedeeltelijk uit de koeling.

In andere maanden worden snijbonen aangeleverd uit andere landen.

Koop je snijbonen dan horen de bonen stevig te zijn, egaal van kleur, en natuurlijk fris en groen. Bekijk vooral bonen die niet los maar in een plastic verpakking verkocht worden.

Zien de bonen er niet goed uit, niet kopen.

Hoe Snijbonen bewaren en schoonmaken

Ook worden vaak gesneden snijbonen verkocht. Op zich kan dit natuurlijk prima, maar deze kun je niet lang meer goed houden, ook al zijn deze ingepakt. Maak dit soorten bonen dezelfde dag nog klaar.

Bonen die ongesneden verkocht worden, of misschien komen de bonen uit de moestuin, kun je in een geperforeerde plastic zak nog een dag of twee bewaren in de koelkast.

Ongesneden snijbonen kun je heel makkelijk schoonmaken. Snij van de onderkant en de bovvenkant een klein stukje, en was de bonen. Verwijder eventueel de harde draden door deze met een mesje van de boon te trekken.

Vervolgens kun je de bonen in reepjes of stukken snijden.

Hoeveelheid per persoon

Reken 200 tot 250 gram per persoon bij gesneden en bij ongesneden snijbonen.

Wat kun je met snijbonen maken?

  • Stamppot snijbonen is een heerlijke variatie op de andere Nederlandse stamppotten.
  • In een salade, maar wel koken of even blancheren.
  • Gekookt, met bijvoorbeeld aardappelen en een stukje vlees. Dit is de manier waarop dit soort bonen vaak in Nederland gegeten worden.
  • Snijbonensoep.
  • Snijbonen kun je verder wokken, stoven, bakken, enzovoorts.

Hoe lang moeten snijbonen koken

  • Maak de bonen schoon en snij de bonen in reepjes.
  • Doe voldoende water in een pan, voeg een snufje zout toe, en kook het water.
  • Als het water kookt doe je de bonen voorzichtig in het water. Laat de bonen ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • De bonen in een vergiet afgieten. Eventueel om de groene kleur te behouden even afspoelen onder stromend water.

Je kunt de bonen ook koken in runderbouillon. Serveer de bonen met gebakken stukjes knoflook, gesneden perterselie, wat peper en boter.

Per persoon circa 4 gram vezels, 2 gram koolhydraten, 0,2 gram vet.

Koken in de magnetron

Snijbonen afhalen en schoonmaken, wassen, en in reepjes snijden. Met 2 eetlepels water in een magnetronschaal doen.

De schaal afdekken en in de magnetron plaatsen. Kook de snijbonen op 700 watt gedurende 4 tot 7 minuten. 2 minuten laten nagaren.

Advertentie

Snijbonen Koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 18 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Snijbonen
Price: 1 kilo

Directions:
Hoe lang moeten snijbonen koken, een platte peulvrucht die in Nederland normaal gesproken gesneden gegeten wordt. De lange bonen kun je overigens ook gewoon in volle lengte eten. Dat snijden doe we omdat het makkelijker eten is als de lange bonen gesneden zijn. Dat snijden kun je overigens doen met behulp van een speciale snijbonensnijder, vaak een soort molentje waar je de bonen in kunt stoppen terwijl je met behulp een hendel de bonen er doorheen draait, en die dus gesneden worden. Je kunt de snijbonen echter ook gewoon met een mes in kleinere stukken snijden. Vaak in stukken van ongeveer een halve centimeter, maar grotere stukken is ook helemaal geen probleem. Maar dat deze bonen gesneden moeten worden, dat had je natuurlijk al aan de naam gezien. Natuurlijk worden ook bij deze bonensoort verschillende soorten verkocht of geteeld. De wat oudere soorten hebben vaak lange draden, die je er nog met een mesje vanaf moet trekken voordat de bonen gesneden worden. Nieuwere en moderne rassen zijn zo gekweekt dat deze draadjes niet meer verwijdert hoeven te worden. Aanvoer en aankoop Snijbonen zijn tegenwoordig het gehele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt en bij de groenteboer. Nederlandse snijbonen echter van september tot maart, en dan ook gedeeltelijk uit de koeling. In andere maanden worden snijbonen aangeleverd uit andere landen. Koop je snijbonen dan horen de bonen stevig te zijn, egaal van kleur, en natuurlijk fris en groen. Bekijk vooral bonen die niet los maar in een plastic verpakking verkocht worden. Zien de bonen er niet goed uit, niet kopen. Hoe Snijbonen bewaren en schoonmaken Ook worden vaak gesneden snijbonen verkocht. Op zich kan dit natuurlijk prima, maar deze kun je niet lang meer goed houden, ook al zijn deze ingepakt. Maak dit soorten bonen dezelfde dag nog klaar. Bonen die ongesneden verkocht worden, of misschien komen de bonen uit de moestuin, kun je in een geperforeerde plastic zak nog een dag of twee bewaren in de koelkast. Ongesneden snijbonen kun je heel makkelijk schoonmaken. Snij van de onderkant en de bovvenkant een klein stukje, en was de bonen. Verwijder eventueel de harde draden door deze met een mesje van de boon te trekken. Vervolgens kun je de bonen in reepjes of stukken snijden. Hoeveelheid per persoon Reken 200 tot 250 gram per persoon bij gesneden en bij ongesneden snijbonen. Wat kun je met snijbonen maken? Stamppot snijbonen is een heerlijke variatie op de andere Nederlandse stamppotten. In een salade, maar wel koken of even blancheren. Gekookt, met bijvoorbeeld aardappelen en een stukje vlees. Dit is de manier waarop dit soort bonen vaak in Nederland gegeten worden. Snijbonensoep. Snijbonen kun je verder wokken, stoven, bakken, enzovoorts. Hoe lang moeten snijbonen koken Maak de bonen schoon en snij de bonen in reepjes. Doe voldoende water in een pan, voeg een snufje zout toe, en kook het water. Als het water kookt doe je de bonen voorzichtig in het water. Laat de bonen ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De bonen in een vergiet afgieten. Eventueel om de groene kleur te behouden even afspoelen onder stromend water. Je kunt de bonen ook koken in runderbouillon. Serveer de bonen met gebakken stukjes knoflook, gesneden perterselie, wat peper en boter. Per persoon circa 4 gram vezels, 2 gram koolhydraten, 0,2 gram vet. Koken in de magnetron Snijbonen afhalen en schoonmaken, wassen, en in reepjes snijden. Met 2 eetlepels water in een magnetronschaal doen. De schaal afdekken en in de magnetron plaatsen. Kook de snijbonen op 700 watt gedurende 4 tot 7 minuten. 2 minuten laten nagaren. ...