img

Sperziebonen koken

224 Views

Sperziebonen koken

De groente die bijna overal bij past.

Aanvoer en aankoop

  • Sperziebonen zijn het gehele jaar verkrijgbaar.
  • mooie sperziebonen hebben een heldergroene kleur, zonder plekjes op de peul.

Bewaren en schoonmaken

  • Bewaar sperziebonen,verpakt in een papieren of geperforeerde plastic zak, maximaal enkele dagen in de koelkast.
  • Snijd een puntje van de bonen. Was ze en breek de bonen doormidden of laat ze heel. tegenwoordig bevatten de sperziebonen geen stugge draad meer die afgehaald moet worden.

Hoeveelheid per persoon

Reken 250 gram per persoon als de groente kookt. Voor salades is 100 gram per persoon voldoende.

Sperziebonen koken

Snijd de topjes van de sperziebonen en haal de eventuele draden van de zijkanten. Breek eventueel lange exemplaren door. Breng in een pan een bodem water met wat zout aan de kook. Doe de sperziebonen in de pan. Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan zodra het water weer kookt. Kook de sperziebonen in 15 – 25 minuten zachtjes beet gaar. Giet het kookvocht af en schud de boter door de sperziebonen.

Per persoon circa 5 gram eiwit, 4 gram vet, 12 gram koolhydraten.

Sperziebonen koken in magnetron

  • Plaats de sperziebonen in een ovenschaal met 2 eetlepels water. Magnetron, bedekt de ovenschaal, op 100 procent vermogen (hoog) tot ze beetgaar zijn.
  • 8 tot 12 minuten voor hele of gesneden sperziebonen.
  • 7 tot 10 minuten voor het Frans-gesneden sperziebonen
sperziebonen koken
Frans gesneden sperziebonen

Het stomen van sperziebonen

In een stoommandje koken sperziebonen geheel, breken/halveren, of Frans gesneden sperziebonen, bedekt, voor 18 tot 22 minuten of tot ze beetgaar zijn.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text