img

Zacht gekookt ei

288 Views

Zacht gekookt ei

Eieren zijn een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld: ze bevatten een waanzinnige portie eiwit. ook zijn eieren enorm veelzijdig. Je kunt er zoete of hartige gerechten mee maken, ze eenvoudig als gekookt ei te eten en gebruiken als basis voor talloze gerechten zoals een heerlijke gevulde eieren dat op elk feestje bijzonder wordt gewaardeerd.

Hoe maak je een zacht gekookt ei (grote eieren maat L)

Maak 1-4 zachtgekookte eieren

klein koud middel koud groot koud klein kokend middel kokend
Zacht gekookt ei 3 min. 3 min. 4 min. 4 min. 4 min. 5 min.

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook: Vul een pan met enkele centimeters water en zet het op een hoog vuur. Laat het water koken zodat er duidelijke bubbels aanwezig zijn.
  2. Zet het vuur lager:Zet nu het vuur iets zachter zodat het water niet meer zo hard borrelt(kookt)
  3. Leg voorzichtig de eieren in het water een voor een. Zorg ervoor dat de eieren net onder water staan.
  4. Kook de eieren voor 5 tot 7 minuten: Voor 1 tot 2 eieren, kook 5 minuten voor zacht gekookt ei  of tot 7 minuten voor Eigeel smeuïg/ eiwit hard. Voor 3 of 4 eieren, voeg een paar extra seconden aan uw kookwekker toe.
  5. haal de eieren met een schuimspaan uit de pan. onder koude kraan water gedurende 30 tot 60 seconden.
  6. Verwijder de bovenkant van het ei:Zet het ei rechtop in een eierdopje . Om de dop te verwijderen, gebruikt u de rand van een mes om voorzichtig te tikken rond de top.
  7. Eten terwijl het ei warm is!Eet het ei rechtstreeks uit de eidop met een theelepeltje of neem toast waar je heerlijke het eigeel in dompelt. Steviger gekookte eieren kan worden gepeld (voorzichtig!), Gepeld als een hardgekookt ei, en geserveerd op toast.

Opmerking

  • Koud-water methode:Een andere methode voor het koken van zachtgekookte eieren. Voor zacht gekookte eieren, mag je een kleine minuut van de tijd aftrekken. (We vinden deze methode iets minder consistent dan de bovenstaande methode.

Classificatie

  • S – ei van minder dan 53 gram
  • M – ei van 53 – 63 gram
  • L – ei van 63 – 73 gram
  • XL – ei van 73 gram of meer
  • DD – ei met twee dooiers (dubbeldooier)

Voedingswaarde van een gekookt ei:

  • 75 kcal
  • 314 kjoule
  • 7 gram eiwit
  • 0 gram koolhydraten
  • 5 gram vet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text