Site Overlay

Zalm bakken is iets wat steeds meer mensen doen, want wie wil er nu niet genieten van die heerlijke smaak van zalm. Het bakken van zalm is overigens ook helemaal niet moeilijk, als het tenminste op de juiste manier gedaan wordt, en er natuurlijk sprake is van een goed stuk zalm. Want daarin zit natuurlijk ook nogal eens verschil.

Deze vis, enkele uitzonderingen daargelaten, krijg je niet zomaar bij iedere supermarkt. Ga naar de vishandel of naar een speciale visafdeling bij een betere supermarkt. Een goede zalmmoot is misschien iets duurder, maar de smaak zul je zonder twijfel ook meteen overtuigen.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 gram per persoon.

Voorbereiding

Smeer de moten zalm aan beide kanten in met een goede olijfolie, en eventueel kruiden.

Hoe lang moet zalm bakken?

Plaats een grote koekenpan op het vuur en verhit de pan.

Leg nu de zalm met de huidkant eerst in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin gekleurd raakt.

Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag het vuur.

Bak deze kan gedurende een minuut of twee.

Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is.

Per persoon circa 3,3 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 18 gram vet.

Wat kun je met zalm maken?

Zalm is een zeer afwisselende vis, hoewel meestal deze vis gebakken wordt. Je kunt bijvoorbeeld ook zalmtartaar maken of de vis roken. Gerookte zalm wordt overigens vaak voorverpakt in de supermarkt verkocht wordt.

Goede zalm kun je gerookt of rauw eten, zoals bijvoorbeeld bij sushi gedaan wordt.

Advertentie

Zalm Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 270 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Zalm
Price: 800 Gram

Directions:
Zalm bakken is iets wat steeds meer mensen doen, want wie wil er nu niet genieten van die heerlijke smaak van zalm. Het bakken van zalm is overigens ook helemaal niet moeilijk, als het tenminste op de juiste manier gedaan wordt, en er natuurlijk sprake is van een goed stuk zalm. Want daarin zit natuurlijk ook nogal eens verschil. Deze vis, enkele uitzonderingen daargelaten, krijg je niet zomaar bij iedere supermarkt. Ga naar de vishandel of naar een speciale visafdeling bij een betere supermarkt. Een goede zalmmoot is misschien iets duurder, maar de smaak zul je zonder twijfel ook meteen overtuigen. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 200 gram per persoon. Voorbereiding Smeer de moten zalm aan beide kanten in met een goede olijfolie, en eventueel kruiden. Hoe lang moet zalm bakken? Plaats een grote koekenpan op het vuur en verhit de pan. Leg nu de zalm met de huidkant eerst in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin gekleurd raakt. Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag het vuur. Bak deze kan gedurende een minuut of twee. Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is. Per persoon circa 3,3 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 18 gram vet. Wat kun je met zalm maken? Zalm is een zeer afwisselende vis, hoewel meestal deze vis gebakken wordt. Je kunt bijvoorbeeld ook zalmtartaar maken of de vis roken. Gerookte zalm wordt overigens vaak voorverpakt in de supermarkt verkocht wordt. ...