Site Overlay

Hoe lang moet zeebaars bakken? Een vissoort die niet iedereen kent, maar eigenlijk wel eens de moeite moet nemen om de gaan bakken.

Want dit is een vissoort die niet alleen overheerlijk is, maar ook nog eens helemaal niet moeilijk om klaart te maken. En laten we eerlijk zijn, het is ook weer eens een keertje wat anders dan de doorsnee vis die we in Nederland vaak op tafel zetten.

Deze vis, maar dat is natuurlijk ook van toepassing bij andere soorten vis, kun je overigens het beste op de huid bakken. Dat zal misschien wat oefening vragen, maar als je dit onder de knie hebt, heb je een heerlijk maal op tafel gezet.

Aanvoer en aankoop

Zeebaars is een vissoort die zowel in de open zee als in de kustgebieden voorkomt. Soms zelfs worden dergelijke vissen in de monding van de grote rivieren gevangen.

Normaal gesproken is zeebaars het hele jaar door verkrijgbaar bij de visboer, en soms zelfs bij de betere supermarkten.

Dat wil niet zeggen dat de vis altijd vers gevangen is, maar soms uit de koeling komt.

Wat de aankoop betreft, is eigenlijk hetzelfde van toepassing als bij andere vissoorten. De vis moet er vers uitzien, en moet niet naar vis ruiken maar naar de zee.

Koop je deze vis bij de visboer, dan kun je er meestal van uitgaan dat de vis van goede kwaliteit is.

Hoe Zeebaars bewaren en schoonmaken

Koop je zeebaars bij de visboer dan is deze meestal al schoon gemaakt, en anders wil de visboer dit graag voor je doen.

De vis is het lekkerste als je deze op de dezelfde dag nog gaat bakken. Verse vis smaakt immers beter.

IS dit niet mogelijk, laat de vis dan maximaal een dag in de koelkast liggen, maar het beste is om de vis niet bij sterk ruikende andere levensmiddelen te bewaren.

Hoeveelheid per persoon

Bij visfilet moet je rekenen op ongeveer 160 tot 180 gram.

Bij een hele vis kun je het beste uitgaan van ongeveer 320 tot 350 gram per persoon.

Wat kun je met zeebaars maken.

Zeebaars wordt normaliter altijd gebakken, maar kan natuurlijk ook in een vissoep gebruikt worden.

Bij het bakken kun je wel vrij veel variëren door bijvoorbeeld andere kruiden te gebruiken.

Hoe lang moet Zeebaars bakken?

Zoals al eerder aangegeven, kun je de zeebaars het beste op de huid bakken als deze in moten gesneden is. Natuurlijk kun je ook de hele schoon gemaakte vis in een grotere pan bakken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Zeebaars bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 124 kcal

Ingrediënten

  • 2 Verse zeebaars
  • Verse kruiden: salie, rozemarijn en oregano
  • Vers gemalen peper
  • Vers gemalen zeezout
  • Bloem
  • Roomboter
  • Olijfolie

Instructies

  1. De zeebaars goed schoonspoelen, en droog deppen met keukenpapier.

  2. Met een scherp mes over de hele vis inkepingen maken, bij beide vissen en aan beide kanten,
  3. Doe zout en peper over de vis en wrijf het goed in de inkepingen.
  4. Wat bloem op je handen strooien en daarmee de vis lichtjes insmeren.

  5. Doe de kruiden in de buikholte van de vissen.
  6. In een grote koekenpan of vispan de roomboter smelten, en wat olijfolie toevoegen.

  7. De vissen in de pan leggen en aan beide kanten gedurende 10 minuten bakken. Dus 20 minuten in totaal.

In 100 gram zeebaars zit circa 24 gram eiwit, 0 gram vezels, 2,6 gram vet, 0 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.