Site Overlay

Dorade bakken, een heerlijke vis uit de Atlantische Oceaan die ook wel Zeebrasem genoemd wordt, en waar verschillende lekkere gerechten mee kunnen worden gemaakt.

Het is een vis die in de pan gebakken kan worden, op de barbecue, maar ook in de oven. Verder kan deze vis in de airfryer klaar gemaakt worden, maar kan ook gestoofd worden.

Op zich is de dorade een makkelijke vis, die je een uur voor het bereiden uit de koelkast moet halen om op kamertemperatuur te kunnen komen. Koud is de vis een stuk lastiger om te bereiden.

Het verdient aanbeveling om de vis te kopen bij de visboer, of een gespecialiseerde visafdeling bij de groter supermarkt. Daar maken ze namelijk de vis graag schoon voor je, een karwei dat je overigens ook zelf kunt doen.

In dat geval moet je de schubben verwijderen en de ingewanden. Vervolgens moet de vis goed uitgespoeld worden. Het is geen lastig karwei als je weet hoe je dit moet doen.

Vanzelfsprekend heeft de viswinkel of goede visafdeling dan al snel een voordeel, vooral omdat de vis hier doorgaans vers is. Daar moet je bij het kopen van deze vis natuurlijk wel opletten.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 175 tot 200 gram per persoon bij Dorade. Je kunt vanzelfsprekend ook een hele dorade bereiden. Een grote voor 4 personen, of 2 kleintjes.

Hoe lang moet dorade bakken?

De schoon gemaakte vis inwrijven met een goede olijfolie.

Strooi aan beide kanten wat grof zeezout over de vis.

Neem een koekenpan of braadpan met dikke bodem, en verhit wat goede olijfolie in de pan.

Doe de dorade in de pan en bak de vis een paar minuten met de huid naar beneden.

Verlaag het vuur en bak de vis nog gedurende 5 minuten totdat de randen van de vis goudbruin zijn geworden.

Bak je de dorade liever in de oven, doe de met olie en zeezout ingewreven vis dan in een ovenschaal, en plaats de schaal gedurende 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.

Je kunt eventueel de vis nog inwrijven voor het bakken met diverse verse kruiden, die je ook in de buikholte kunt doen.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet.

Advertentie

Dorade Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 106 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Dorade
Price: 800 gram

Directions:
Dorade bakken, een heerlijke vis uit de Atlantische Oceaan die ook wel Zeebrasem genoemd wordt, en waar verschillende lekkere gerechten mee kunnen worden gemaakt. Het is een vis die in de pan gebakken kan worden, op de barbecue, maar ook in de oven. Verder kan deze vis in de airfryer klaar gemaakt worden, maar kan ook gestoofd worden. Op zich is de dorade een makkelijke vis, die je een uur voor het bereiden uit de koelkast moet halen om op kamertemperatuur te kunnen komen. Koud is de vis een stuk lastiger om te bereiden. Het verdient aanbeveling om de vis te kopen bij de visboer, of een gespecialiseerde visafdeling bij de groter supermarkt. Daar maken ze namelijk de vis graag schoon voor je, een karwei dat je overigens ook zelf kunt doen. In dat geval moet je de schubben verwijderen en de ingewanden. Vervolgens moet de vis goed uitgespoeld worden. Het is geen lastig karwei als je weet hoe je dit moet doen. Vanzelfsprekend heeft de viswinkel of goede visafdeling dan al snel een voordeel, vooral omdat de vis hier doorgaans vers is. Daar moet je bij het kopen van deze vis natuurlijk wel opletten. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 175 tot 200 gram per persoon bij Dorade. Je kunt vanzelfsprekend ook een hele dorade bereiden. Een grote voor 4 personen, of 2 kleintjes. Hoe lang moet dorade bakken? De schoon gemaakte vis inwrijven met een goede olijfolie. Strooi aan beide kanten wat grof zeezout over de vis. Neem een koekenpan of braadpan met dikke bodem, en verhit wat goede olijfolie in de pan. Doe de dorade in de pan en bak de vis een paar minuten met de huid naar beneden. Verlaag het vuur en bak de vis nog gedurende 5 minute totdat de randen van de vis goudbruin zijn geworden. Bak je de dorade liever in de oven, doe de met olie en zeezout ingewreven vis dan in een ovenschaal, en plaats de schaal gedurende 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven. Je kunt eventueel de vis nog inwrijven voor het bakken met diverse verse kruiden, die je ook in de buikholte kunt doen. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet. ...