img

Broccoli koken

140 Views

Broccoli koken

Broccoli heeft vele namen maar het is ook een heel bijzondere groenten. Rijk aan voedingsstoffen en vitaminen en broccoli heeft ook anti-kankerverwekkende stoffen en dat maakt hem uniek onder groenten. Lees meer over de broccoli hier.

broccoli koken

Italiaanse asperges of groene bloemkool – de broccoli is bekend onder vele namen. Hij komt oorspronkelijk uit Azië en het was de Franse koningin Catharina de Medici, de broccoli eerste populair gemaakt in Frankrijk en vervolgens in Italië in de 16e eeuw. Zijn reputatie voorafging aan de broccoli, omdat de Amerikaanse president Thomas Jefferson zelf besliste in de 18e eeuw, dat broccoli eerst alleen mag worden geteeld als een experimentele groente in de Verenigde Staten.

Broccoli groeit niet overal , omdat het niet winterhard. De broccoli gegeten in Europa komt meestal uit Italië, en zelfs uit het gebied rond Verona. De bijnaam groene spruiten draagt ​​de broccoli omdat het zeer nauw verwant met de witte bloemkool. Hij is ook voor het koken in kleine roosjes gesneden en ook de smaak is enigszins doet denken aan de witte familieleden, hoewel de broccoli een beetje sterker en aromatisch smaakt.

Zelfs de naam van de Italiaanse asperges is geen toeval. Broccoli is een van de weinige groenten, waarin zowel de tere blaadjes en de stengels kunnen worden gegeten. Vooral de stengels smaak erg delicaat.

Hoe broccoli koken?

Broccoli is een groente nogal gevoelig en moet dienovereenkomstig worden behandeld.

  1. Men moet alleen broccoli kopen als, mooi  diepgroen heeft. Toont het al geel punten, dan is hij niet langer meer zo vers.
  2. Broccoli niet te lang gewassen, maar slechts kort onder koud water, zodat de fijne bloempjes niet breken.
  3. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de broccoli in roosjes zorgvuldig verdeeld in het water. Wanneer broccoli kan kalmeren een beetje meer zout.
  4. Kook broccoli (als alleen de roosjes) niet meer dan vier minuten (anders max 8 minuten), omdat je anders geen rozen, maar slechts een lelijke brij overhoudt.
  5. Onmiddellijk na het koken in een vergiet en spoel met ijswater, dan behoudt broccoli zijn mooie groene kleur. Broccoli heeft een bijzonder aroma, is onverenigbaar met te veel kruiden. Het beste is geraspte nootmuskaat en knoflook, evenals geroosterde pijnboompitten en amandelen smaken uitstekend met broccoli.

Gezond en veelzijdig

broccoli recept

Broccoli is een van de gezondste groenten die er is. Kalium, calcium, ijzer, zink, natrium en vooral veel vitaminen zijn opgenomen in broccoli. Daarnaast kan het rauw worden gegeten en gekookt, en inderdaad op veel verschillende manieren. Broccoli is een geweldige starter.

Met een eenvoudige, lichte saus, warm met een beetje geraspte Parmezaanse kaas of in een heerlijke vinaigrette is  broccoli heerlijk. Maar als een bijgerecht voor vlees of vis is broccoli een traktatie. Het smaakt met bruine boter of een aromatische kaassaus en besprenkeld met een hollandaise saus of  op deze manier een Poolse bloemkool met broodkruimels en gehakte ei.

Op dezelfde wijze bereid als een spinazie quiche is ook een broccoli quiche voor een heerlijke en bevredigend belangrijkste natuurlijk. Als u wilt genieten van broccoli rauw, dan kan het met paprika of komkommer gegeten worden, maar gezond en lekker, blijft hij altijd. Als je nu een honger hebt om broccoli te eten, zijn er een paar goede recepten om te proberen …

Recept broccoli

Een lekkere warme soep en smaakt altijd heerlijk. De broccoli soep is heerlijk romig. Het recept is afgewerkt met crème fraiche.

recept broccoli

Ingrediënten voor 4 porties

250 g Broccoli
2 EL Creme fraiche
300 ml Groentebouillon
1 EL Kervel
1 EL Peterselie
1 naar smaak Zout en Peper
2 EL Slagroom

Voorbereiding

  1. Voor deze heerlijke broccoli soep Was eerst de broccoli, hak de broccoli, samen met de groentebouillon op middelhoog vuur in een steelpan beetgaar ongeveer. 15 minuten koken.
  2. Voeg vervolgens de peterselie en kervel en kook alles Pureer met een staafmixer.
  3. Verfijnen met room en crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text