Site Overlay
Broccoli Koken

Broccoli Koken

Hoe lang moet broccoli koken, want deze groente is heel bijzonder en kan op verschille manieren gebruikt worden. Erg bijzonder is de broccolisoep. Het wordt misschien gezien als het broertje van de bloemkool, maar de smaak van broccoli is toch meer uitgesproken. Hoewel je kun stellen dat gerechten die met bloemkool gemaakt worden ook met broccoli gemaakt kunnen worden.

Broccoli is rijk aan voedingsstoffen en vitaminen en broccoli heeft ook anti-kankerverwekkende stoffen en dat maakt deze groente uniek onder groenten.

Waar komt de groente vandaan?

Italiaanse asperges of groene bloemkool, de broccoli is bekend onder vele namen.

De groente komt oorspronkelijk uit Azië en het was de Franse koningin Catharina de Medici, die broccoli als eerste populair gemaakt heeft in Frankrijk en vervolgens in Italië in de 16e eeuw.

Zijn reputatie ging vooraf aan de broccoli, omdat de Amerikaanse president Thomas Jefferson zelf besliste in de 18e eeuw, dat broccoli eerst alleen mag worden geteeld als een experimentele groente in de Verenigde Staten.

Broccoli groeit niet overal , omdat het niet winterhard. De broccoli gegeten in Europa komt meestal uit Italië, en zelfs uit het gebied rond Verona. De bijnaam groene spruiten draagt ??de broccoli omdat het zeer nauw verwant met de witte bloemkool. Hij is ook voor het koken in kleine roosjes gesneden en ook de smaak is enigszins doet denken aan de witte familieleden, hoewel de broccoli een beetje sterker en aromatisch smaakt.

Zelfs de naam van de Italiaanse asperges is geen toeval. Broccoli is één van de weinige groenten, waarin zowel de tere blaadjes en de stengels kunnen worden gegeten. Vooral de stengels smaken erg delicaat.

Hoe lang moet broccoli koken?

Broccoli is een groente nogal gevoelig en moet ook zo worden behandeld.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Broccoki koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 6 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 35 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Broccoli
  • Water
  • Zout

Instructies

  1. Je moet alleen broccoli kopen als deze mooi diepgroen is. Toont het al geel punten, dan is de groente niet meer zo vers.

  2. Broccoli niet te lang wassen, maar slechts kort onder koud water, zodat de fijne bloempjes niet breken.

  3. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de broccoli in roosjes zorgvuldig verdeeld in het water. Voeg een snufje zout toe.

  4. Kook de broccoli bij voorkeur niet meer dan vier minuten, stukken stronk maximaal 8 minuten, omdat je anders geen roosjes, maar slechts een lelijke brij hebt.

  5. Onmiddellijk na het koken in een vergiet en spoel af met ijswater, dan behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur. Broccoli heeft een bijzonder aroma, is onverenigbaar met te veel kruiden. Het beste is geraspte nootmuskaat en knoflook. Geroosterde pijnboompitten en amandelen smaken uitstekend met broccoli.

Gezond en veelzijdig

Broccoli is een van de gezondste groenten die er is. Kalium, calcium, ijzer, zink, natrium en vooral veel vitaminen zijn opgenomen in broccoli.

Daarnaast kan de groente rauw worden gegeten en gekookt, en inderdaad op veel verschillende manieren.

Met een eenvoudige, lichte saus, warm met een beetje geraspte Parmezaanse kaas of in een heerlijke vinaigrette is broccoli heerlijk.

Maar als een bijgerecht voor vlees of vis is broccoli een traktatie. Het smaakt met bruine boter of een aromatische kaassaus en besprenkeld met een hollandaise saus of als Poolse bloemkool met broodkruimels en gehakte ei.

Op dezelfde wijze bereid als een spinaziequiche is ook een broccoliquiche bijzonder lekker. Als je van rauwe broccoli wilt genieten, dan kan het met paprika of komkommer gegeten worden.

Een bijzonder gerecht is het maken van soep met deze groente. Een beetje vergelijkbaar met romige tomatensoep, maar dan toch weer even iets anders.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.