Site Overlay

Paksoi koken, een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak. Het smaakt eerder wat pittig.

Met deze groente, hoewel misschien nog wat onbekend, kun je heerlijke gerechten maken. Natuurlijk Hollandse gerechten zoals stamppot paksoi, maar ook veel gerechten uit de aziatische keuken.

Paksoi is het gehele jaar verkrijgbaar.

Waar op letten?

De stelen moeten stevig zijn en het blad niet verlept en fris van kleur. Koop ook geen paksoi waarvan de balderen slap zijn, of verkleurd.

Hoe het beste paksoi bewaren?

Bewaar paksoi in de koelkast, maar niet in een plastic zak. In een plastic zak gaat de groente namelijk snel broeien en dus rotten. Het blijft zo 2-3 dagen tot een week goed. Gesneden paksoi kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Paksoi kun je overigens ook prima invriezen. Wel eerst even een korte tijd blancheren.

Wat kun je maken met paksoi?

  • Roerbakken.
  • Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
  • Als rauwkostsalade met een sojadressing.
  • De bladeren vullen met gehakt en dan gaar stomen. Een beetje als Griekse wijnbladeren.
  • In oosterse gerechten, gecombineerd met gember, rode peper en sojasaus.
  • In (wok)soepen met b.v. kip of omelet.
  • Als bijgerecht met notenrijst.

Schoonmaken en bereiden

Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water. Snij het harde deel van de stronk eruit, en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede repen, om te koken, of smalle repen voor in een salade.

Hoe lang moet paksoi koken?h2>
Let er bij het koken van paksoi op dat de stelen ongeveer 2 minuten langer moeten koken. Doe dus eerst de stelen in het kokende water, en doe na twee minuten de bladeren erbij.

Koken: 5-7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)

Roerbakken: 5-8 minuten
Magnetron: 4-7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Advertentie

Paksoi koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 7 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Paksoi
Price: 1 Stuk

Directions:
Paksoi koken, een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak. Het smaakt eerder wat pittig. Met deze groente, hoewel misschien nog wat onbekend, kun je heerlijke gerechten maken. Natuurlijk Hollandse gerechten zoals stamppot paksoi, maar ook veel gerechten uit de aziatische keuken. Paksoi is het gehele jaar verkrijgbaar. Waar op letten? De stelen moeten stevig zijn en het blad niet verlept en fris van kleur. Koop ook geen paksoi waarvan de balderen slap zijn, of verkleurd. Hoe het beste paksoi bewaren? Bewaar paksoi in de koelkast, maar niet in een plastic zak. In een plastic zak gaat de groente namelijk snel broeien en dus rotten. Het blijft zo 2-3 dagen tot een week goed. Gesneden paksoi kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Paksoi kun je overigens ook prima invriezen. Wel eerst even een korte tijd blancheren. Wat kun je maken met paksoi? Roerbakken. Rauw in een stamppot met knoflook en ui. Als rauwkostsalade met een sojadressing. De bladeren vullen met gehakt en dan gaar stomen. Een beetje als Griekse wijnbladeren. In oosterse gerechten, gecombineerd met gember, rode peper en sojasaus. In (wok)soepen met b.v. kip of omelet. Als bijgerecht met notenrijst. Schoonmaken en bereiden Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water. Snij het harde deel van de stronk eruit, en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede repen, om te koken, of smalle repen voor in een salade. Hoe lang moet paksoi koken?h2> Let er bij het koken van paksoi op dat de stelen ongeveer 2 minuten langer moeten koken. Doe dus eerst de stelen in het kokende water, en doe na twee minuten de bladeren erbij. Koken: 5-7 minuten (de stelen iets langer dan het blad) Roerbakken: 5-8 minuten Magnetron: 4-7 minuten Smoren: ca. 10 minuten Stomen: ca. 10 minuten ...