Site Overlay

Kabeljauw bakken is eigenlijk heel simpel, maar dat komt gedeeltelijk natuurlijk ook omdat het vlees van deze vis vrij zacht is, en ook een mooie structuur heeft.

Daardoor kosten het bakken van deze vis niet echte veel tijd.

Als je verse kabeljauw wilt kopen zal en goede vishandel vragen of je een filet wilt, of een stuk van de rug. Dit laatste stuk is wat steviger, ook wat smaak betreft, en heeft een wat langere bereidingstijd nodig van een minuut of 8.

Filet heeft een bereidingstijd van 4 tot 6 minuten.

Kabeljauw uit de diepvries, die je bij de betere supermarkt kunt kopen, is vaak zijfilet of buikfilet. Kun je niet aan verse kabeljauw komen is bevroren kabeljauw overigens een goed alternatief.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 150 tot 200 gram per persoon bij kabeljauw.

Hoe lang moet kabeljauw bakken?

Bevroren vis vanzelfsprekend eerst laten ontdooien.

De vismoten of de filet droog deppen met keukenpapier.

Doe ruim olie in een koekenpan en verhit dit.

De kabeljauwfilet door bloem halen, en het teveel aan bloem er voorzichtig af kloppen.

De kabeljauw met de huidkant eerst in de olie bakken. Zit er geen huid aan de filet bak je eerst de donkere kant van de filet, totdat deze goudbruin is in ongeveer 3 tot 5 minuten.

Nu draaien we de filet om, en bakken de andere kant gedurende 2 minuten.

Controleren of de kabeljauw gaar is gaat makkelijk. Duw op het dikste gedeelte van de filet met een vork het vlees een beetje uit elkaar. Kun je het vlees makkelijk uit elkaar halen en is het vlees droog, dan is de kabeljauw gaar.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0,6 gram koolhydraten, 3 gram vet.

Wat kun je met deze vis maken?

Vanzelfsprekend kun je met kabeljauw verschillende heerlijke recepten maken, zoals bijvoorbeeld

  • Gehaktballen van kabeljauw.
  • Vissoep in diverse variaties.
  • Deze vis kun je stomen, bakken, grillen, en ga zo maar door.

Advertentie

Kabeljauw bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 120 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Kabeljauw
Price: 600 Gram

Directions:
Kabeljauw bakken is eigenlijk heel simpel, maar dat komt gedeeltelijk natuurlijk ook omdat het vlees van deze vis vrij zacht is, en ook een mooie structuur heeft. Daardoor kosten het bakken van deze vis niet echte veel tijd. Als je verse kabeljauw wilt kopen zal en goede vishandel vragen of je een filet wilt, of een stuk van de rug. Dit laatste stuk is wat steviger, ook wat smaak betreft, en heeft een wat langere bereidingstijd nodig van een minuut of 8. Filet heeft een bereidingstijd van 4 tot 6 minuten. Kabeljauw uit de diepvries, die je bij de betere supermarkt kunt kopen, is vaak zijfilet of buikfilet. Kun je niet aan verse kabeljauw komen is bevroren kabeljauw overigens een goed alternatief. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 150 tot 200 gram per persoon bij kabeljauw. Hoe lang moet kabeljauw bakken? Bevroren vis vanzelfsprekend eerst laten ontdooien. De vismoten of de filet droog deppen met keukenpapier. Doe ruim olie in een koekenpan en verhit dit. De kabeljauwfilet door bloem halen, en het teveel aan bloem er voorzichtig af kloppen. De kabeljauw met de huidkant eerst in de olie bakken. Zit er geen huid aan de filet bak je eerst de donkere kant van de filet, totdat deze goudbruin is in ongeveer 3 tot 5 minuten. Nu draaien we de filet om, en bakken de andere kant gedurende 2 minuten. Controleren of de kabeljauw gaar is gaat makkelijk. Duw op het dikste gedeelte van de filet met een vork het vlees een beetje uit elkaar. Kun je het vlees makkelijk uit elkaar halen en is het vlees droog, dan is de kabeljauw gaar. Per persoon circa 0 gram vezels, 0,6 gram koolhydraten, 3 gram vet. Wat kun je met deze vis maken? Vanzelfsprekend kun je met kabeljauw verschillende heerlijke recepten maken, zoals bijvoorbeeld Gehaktballen van kabeljauw. Vissoep in diverse variaties. Deze vis kun je stomen, bakken, grillen, en ga zo maar door. ...