Site Overlay
Kaassoufflé bakken

Kaassoufflé bakken

Hoe lang moet een Kaassoufflé bakken? Een heerlijke snack, typisch Hollands, want dit kun je net als frikandellen alleen maar in Nederland kopen, en sommige delen van onze zuiderburen.

Dat wil niet zeggen dat je het nergens anders in een restaurant kunt bestellen, maar dan wordt het niet als snack gezien, zoals bij ons.

Je kunt een kaassoufflé in de meeste supermarkten kopen, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf maken. Dat zal voornamelijk van toepassing zijn als je een bepaalde kaassoort wilt gebruiken om kaassoufflés te maken.

De kant en klare versie, en dan wordt per merk vaak ook nog eens een eigen kaassoort gebruikt, wordt vaak gemaakt met Gouda of Beemster, en dan gewoonlijk ook nog eens met zogeheten smeltkaas.

Vrij standaard dus, maar je kunt de soufflés ook helemaal zelf maken, en in principe met alle harde kaassoorten. Bijvoorbeeld met oude kaas, als je wat meer de kaas wilt proeven.

Aanvoer en aankoop

Normaliter, tenzij je het helemaal zelf maakt, koop je deze lekkernij uit de vriezer bij de supermarkt.

Het is geen seizoensproduct, en is dus doorgaans het hele jaar door verkrijgbaar.

Het kan echter zijn, en dan moet je vooral aan de discounters denken, dat een supermarkt geen kaassoufflés in het assortiment heeft.

Hoe Kaassoufflé bewaren

Als je ze zelf maakt, kun je natuurlijk ook invriezen. Dan zijn de soufflés ongeveer 43 tot 4 maanden houdbaar in de vriezer, of enkele dagen in de koelkast. Natuurlijk in dat geval wel goed afdekken.

LEES OOK: Tofu bakken

Ook reeds gebakken kun je deze soufflés ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Ingevroren kun je ze ongeveer een maand bewaren.

Bij kaassoufflés die je in de supermarkt koop, is een aandachtspuntje heel belangrijk. Zorg dat ze niet ontdooien voordat je thuis komt, want een tweede keer invriezen wordt afgeraden. Daardoor kan de smaak deels verloren gaan.

In de koelkast kun je het nog ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren, en in de vriezer maximaal 3 maanden. Maar kijk voor de zekerheid altijd op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Je kunt de soufflés zowel bevroren als ontdooit bakken en frituren.

Hoeveelheid per persoon

De hoeveelheid per persoon bedraagt 1 of 2 soufflés. Maar het is natuurlijk niet erg om er meer te eten.

Hoe Kaassoufflé bakken?

In het onderstaande recept bakken we de kaassoufflés in de friteuse, onder het recept hebben we ook opgenomen als je ze anders wilt bakken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
calorieën 152 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten

  • 4 Kaassoufflés

Instructies

  • De friteuse voor verwarmen op 1890 graden. Met een moderne friteuse is het vet warm genoeg als het lampje uitgaat.
  • Haal het maandje uit de olie of frituurvet, en leg de soufflés voorzichtig in het mandje.
  • Het maandje langzaam in de olie of in het frituurvet laten zakken en de soufflés ongeveer 1,5 minuut laten bakken.
  • De soufflés omdraaien, en nog maal ongeveer 2 minuten laten bakken totdat de soufflés goudbruin zijn.
  • Uit de olie halen en uit laten lekken op keukenpapier.

Notities

In de oven of airfryer bakken

Oven of airfryer voor verwarmen op 200 graden. De soufflés op een rooster leggen en in ongeveer 8 minuten goudbruin bakken.
Trefwoord Kaassoufflé bakken

In 100 gram kaassoufflé zit circa 4 gram eiwit, 0,6 gram vezels, 7,7 gram vet, 16,4 gram koolhydraten.

LEES OOK: Pijnboompitten bakken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.