Site Overlay

Aubergine koken, hoewel deze groente meestal gebakken wordt gegeten, of op de barbecue.

De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd. Als men aan aubergines denkt, denkt men veelal aan de Griekse keuken. Eén van de meest bekend gerechten is dan ook Moussaka.

In het buitenland wordt de groente vaak in de één of andere vorm de vruchten van de eierplant genoemd, en dat komt natuurlijk door de vorm van de vruchten.

De plant komt van oorsprong uit Azië, maar tegenwoordig komt de groente veelal van Nederlandse bodem. De groente is dan ook tegenwoordig het gehele jaar door verkrijgbaar, hoewel het hoofdseizoen loopt van februari tot november.

Waar op letten?

De vruchten moeten mooi ogen. Bij voorkeur geen beschadigingen aan de huid, en vanzelfsprekend geen rote of vieze plekken, hoewel je deze plekjes simpel weg kunt snijden en de vruchten gewoon nog bruikbaar zijn.

De aubergine moet verder stevig aanvoelen, en dus niet slap zijn. Overigens kun je heel makkelijk controleren of de vrucht rijp is. Druk voorzichtig met een vinger in de vrucht. Voel je dat het vruchtvlees heel lichtjes meegeeft is de aubergine rijp.

Hoe Aubergine bewaren?

Aubergine kan het best bewaard worden op een koel en donkere plek, waarbij de temperatuur niet beneden de 15 graden komt. De koelkast is dus niet echt geschikt.

Overigens, mocht de groente een keer goedkoop zijn, kan aubergine heel makkelijk ingevroren worden. In plakjes of stukjes snijden en 2 minuten blancheren. En vervolgens invriezen. In dat geval is de groente 12 maanden houdbaar.

Wat kun je met aubergine?

  • Gekookt, hoewel dit niet vaak gegeten wordt.
  • In een salade met andere groenten en bijvoorbeeld Griekse yoghurt als dressing.
  • Grillen op de barbecue. Geheel of in plakjes gesneden.
  • In gerechten als Moussaka en andere recepten uit bijvoorbeeld Griekenland.
  • Je kunt er auberginesoep van maken.
  • De vruchten kunnen gevuld worden met bijvoorbeeld champignons.

Schoonmaken en bereiden

De vruchten goed wassen, het kontje en het steeltje er af snijden. Vervolgens kan de vrucht in plakken of stukjes snijden.

Wil je de vrucht vullen hoef je het steeltjes er niet af te snijden. Snij de vrucht in dit geval in de lengte doormidden.

In geen geval hoeft de vrucht geschild te worden.

Hoe lang moet aubergine koken?

De groente wassen en in plakken of stukjes snijden. Doe de plakken of stukken in weinig water met een snufje zout, en kook de aubergine gedurende 5 tot 7 minuten.

Advertentie

Aubergine koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 25 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Aubergine
Price: 1 stuk

Directions:
Aubergine koken, hoewel deze groente meestal gebakken wordt gegeten, of op de barbecue. De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd. Als men aan aubergines denkt, denkt men veelal aan de Griekse keuken. Eén van de meest bekend gerechten is dan ook Moussaka. In het buitenland wordt de groente vaak in de één of andere vorm de vruchten van de eierplant genoemd, en dat komt natuurlijk door de vorm van de vruchten. De plant komt van oorsprong uit Azië, maar tegenwoordig komt de groente veelal van Nederlandse bodem. De groente is dan ook tegenwoordig het gehele jaar door verkrijgbaar, hoewel het hoofdseizoen loopt van februari tot november. Waar op letten? De vruchten moeten mooi ogen. Bij voorkeur geen beschadigingen aan de huid, en vanzelfsprekend geen rote of vieze plekken, hoewel je deze plekjes simpel weg kunt snijden en de vruchten gewoon nog bruikbaar zijn. De aubergine moet verder stevig aanvoelen, en dus niet slap zijn. Overigens kun je heel makkelijk controleren of de vrucht rijp is. Druk voorzichtig met een vinger in de vrucht. Voel je dat het vruchtvlees heel lichtjes meegeeft is de aubergine rijp. Hoe Aubergine bewaren? Aubergine kan het best bewaard worden op een koel en donkere plek, waarbij de temperatuur niet beneden de 15 graden komt. De koelkast is dus niet echt geschikt. Overigens, mocht de groente een keer goedkoop zijn, kan aubergine heel makkelijk ingevroren worden. In plakjes of stukjes snijden en 2 minuten blancheren. En vervolgens invriezen. In dat geval is de groente 12 maanden houdbaar. Wat kun je met aubergine? Gekookt, hoewel dit niet vaak gegeten wordt. In een salade met andere groenten en bijvoorbeeld Griekse yoghurt als dressing. Grillen op de barbecue. Geheel of in plakjes gesneden. In gerechten als Moussaka en andere recepten uit bijvoorbeeld Griekenland. Je kunt er auberginesoep van maken. De vruchten kunnen gevuld worden met bijvoorbeeld champignons. Schoonmaken en bereiden De vruchten goed wassen, het kontje en het steeltje er af snijden. Vervolgens kan de vrucht in plakken of stukjes snijden. Wil je de vrucht vullen hoef je het steeltjes er niet af te snijden. Snij de vrucht in dit geval in de lengte doormidden. In geen geval hoeft de vrucht geschild te worden. Hoe lang moeten tuinbonen koken? De groente wassen en in plakken of stukjes snijden. Doe de plakken of stukken in weinig water met een snufje zout, en kook de aubergine gedurende 5 tot 7 minuten. ...