Site Overlay

Hoe lang moet een hardgekookt ei koken? De kooktijd is afhankelijk van een aantal factoren. Worden de eieren in of buiten de koelkast bewaard? Worden de eieren met koud of met kokend water opgezet?

Worden de eieren direct na het koken uit de pan gehaald of blijven ze in het hete water liggen? Is het ei heel groot of juist misschien erg klein. Het zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn, en het verschil kunnen maken tussen een ei waar de dooier nog half zacht is, en een keihard ei dat al enigszins wat paars begint te worden en zo hard is dat het niet meer eetbaar is.

Hoe lang moet een hardgekookt ei koken

Als we even niet kijken naar de grootte van de eieren, de eieren vooraf uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen, zijn er simpele regels om een ei hard te koken of misschien juist wel zacht.

  • Een zacht ei, 3 tot 4 minuten.
  • Een half zacht ei 5 tot 6 minuten.
  • Een hard ei 7 tot 9 minuten.
  1. Breng altijd eerst wat in een pan aan de kook.
  2. Zodra de bubbels weg zijn het vuur verlagen. Het water moet echter wel blijven koken.
  3. Voeg pas als het water kookt voorzichtig de eieren aan het water toe. Leg daartoe een ei in een lepel en dompel het voorzichtig in het water.
  4. Kook de eieren nu gedurende 7 tot 9 minuten, afhankelijk van hoe groot de eieren zijn.
  5. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit het water en hou de eieren direct onder de koud stromende kraan, of dompel deze in ijswater.

Natuurlijk kun je nu diverse gerechten met het har gekookt ei maken, of natuurlijk het eitje lekker opeten. Bijvoorbeeld op toast, of een boterham, of met wat zout zo uit de hand.

Advertentie

Hard gekookt ei


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 155 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Eieren
Price: 4 Stuks

Directions:
Hoe lang moet een hard gekookt ei koken? De kooktijd is afhankelijk van een aantal factoren. Worden de eieren in of buiten de koelkast bewaard? Worden de eieren met koud of met kokend water opgezet? Worden de eieren direct na het koken uit de pan gehaald of blijven ze in het hete water liggen? Is het ei heel groot of juist misschien erg klein. Het zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn, en het verschil kunnen maken tussen een ei waar de dooier nog half zacht is, en een keihard ei dat al enigszins wat paars begint te worden en zo hard is dat het niet meer eetbaar is. Hoe lang moet een hard gekookt ei koken Als we even niet kijken naar de grootte van de eieren, de eieren vooraf uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen, zijn er simpele regels om een ei hard te koken of misschien juist wel zacht. Een zacht ei, 3 tot 4 minuten. Een half zacht ei 5 tot 6 minuten. Een hard ei 7 tot 9 minuten. Breng altijd eerst wat in een pan aan de kook. Zodra de bubbels weg zijn het vuur verlagen. Het water moet echter wel blijven koken. Voeg pas als het water kookt voorzichtig de eieren aan het water toe. Leg daartoe een ei in een lepel en dompel het voorzichtig in het water. Kook de eieren nu gedurende 7 tot 9 minuten, afhankelijk van hoe groot de eieren zijn. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit het water en hou de eieren direct onder de koud stromende kraan, of dompel deze in ijswater. Natuurlijk kun je nu diverse gerechten met het hard gekookte ei maken, of natuurlijk het eitje lekker opeten. Bijvoorbeeld op toast, of een boterham, of met wat zout zo uit de hand. Voedingswaarde van een hard gekookt ei 75 kcal 314 kjoule 7 gram eiwit 0 gram koolhydraten 5 gram vet ...