Site Overlay
Kastanjechampignons bakken

Kastanjechampignons bakken

Hoe lang moeten kastanjechampignons bakken? Een variant van de gewone champignons, maar kastanjechampignons zijn geen gewone champignons.

De meeste mensen vinden deze variatie veel lekkerder dan de witte champignons, alleen is deze soort minder goed verkrijgbaar.

Gewone champignons kun je het hele jaar door in de supermarkt kopen, en bij de groenteboer.

Kastanjechampignons, de naam komt omdat de paddenstoelen wat vorm en kleur betreft doet denken aan een kastanje, worden ook het hele jaar door te koop aangeboden. Maar de aanvoer is lager, en dus is de prijs wat hoger.

Toch is de kastanjechampignon eigenlijk beter, want deze soort bevat veel minder vocht dan de gewone champignon.

Aanvoer en aankoop

Kastanjechampignons kun je dus het hele jaar door in de Nederlandse supermarkten, bij groenteboeren, of op de markt kopen. Helaas hebben veel winkels deze champignons slechts in bepaalde periodes in het assortiment, dus normaal gesproken zul je naar de grotere supermarkt en de betere groenteboer moeten.

Bij aankoop horen de champignons er fris en gaaf uit te zien. Er mogen geen stelen afgebroken, en geen stukken uit de paddenstoel missen.

Hoe Kastanjechampignons bewaren en schoonmaken

Kastanjechampignons kun je het beste in de koelkast bewaren, maar dan niet in een afgesloten plastic verpakking, maar los in een open bakje.

Invriezen is overigens ook mogelijk, maar je moet ze wel eerst blancheren of bakken, en daarna droog deppen met keukenpapier.

Nooit in de koelkast bewaren als daar sterk ruikende levensmiddelen in bewaard worden, zoals vis, ui, prei, en alle citrusvruchten. Sommige andere fruitsoorten kunnen ook een negatief effect op de smaak en de geur hebben.

De champignons kunnen anders deze geur overnemen, in geur en in smaak. Daardoor zouden de paddenstoelen een hele rare geur en smaak kunnen krijgen.

Ook nooit wassen met water, want dan kan het water opgenomen worden door de kastanjechampignons. De paddenstoelen gaan vol vocht minder smaken.

Schoonmaken doe je met een zacht borsteltje, of met een stukje keukenpapier.

Hoeveelheid per persoon

Je hebt ongeveer 175 tot 200 gram kastanjechampignons per persoon nodig.

Wat kun je met Kastanjechampignons maken?

Eigenlijk precies hetzelfde als met witte champignons, alleen smaakt het gerecht dan toch ietwat anders, vaak nog lekkerder.

Hoe lang moeten kastanjechampignons bakken?

Je kunt kastanjechampignons op verschillende manieren bakken, in de oven, in een koekenpan, en zelfs op een grill of barbecue.Wij doen dat hier in een koekenpan.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Kastanjechampignons bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 Personen
calorie├źn 61 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Kastanjechampignons
  • Olijfolie

Instructies

  1. De kastanjechampignons schoonmaken met een zacht borsteltje of met een stukje keukenpapier.

  2. De paddenstoelen in plakken of reepjes snijden.
  3. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin gedurende 5 minuten de kastanjechampignons, totdat de paddenstoelen goudbruin zijn.

  4. Gedurende de baktijd regelmatig omscheppen.

In 100 gram kastanjechampignons zit circa 2,5 gram eiwit, 0,6 gram vezels, 0,1 gram vet, 4,3 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.