Site Overlay
Mihoen koken

Mihoen koken

Hoe lang moet mihoen koken? Mihoen zijn rijstnoedels die vaak in de Aziatische of Chinese keuken gebruikt worden, en die je in Nederland meestal in gedroogde vorm kunt kopen.

Rijstnoedels hoeven slechts kort gekookt te worden, omdat de noedels vrij dun zijn, anders dus als met Italiaanse noedels oftewel spaghetti. Overigens schijnt de spaghetti van oorsprong af te stammen van de rijstnoedels, en is door Italiaanse kooplui uit China mee genomen.

Mihoen wordt vaak als bijgerecht gebruikt, net als witte rijst bij bijvoorbeeld een rijsttafel, maar kan ook in andere gerechten verwerkt worden.

Vanzelfsprekend hoef je de noedels niet kant en klaar in de supermarkt te kopen, en kun je mihoen ook helemaal zelf maken. Dat kost dan wel eventjes wat extra tijd.

Mihoen wordt ook vak gebruikt in Aziatische soep, en kun je vergelijken met een dunne soort vermicelli.

Aanvoer en aankoop

Mihoen kun je het hele jaar door kopen in de supermarkt, bij de toko, en soms op de markt, en wordt meestal in verschillende variaties aangeboden.

Meestal zijn alle soorten gedroogd, maar soms kun je ook verse mihoen kopen, dat meestal in een afgesloten plastic verpakking verkocht wordt. Om het vers te houden vanzelfsprekend.

Hoe Mihoen bewaren en schoonmaken

Verse mihoen kun je het beste in de koelkast bewaren, maar let wel op de houdbaarheidsdatum op de verpakking, want het is niet echt lang houdbaar.

Gedroogde mihoen kun je gewoon bij kamertemperatuur bewaren, maar bewaar het dan wel droog en donker. Zo blijven de rijstnoedels langer goed.

Er mag geen vocht bijkomen, ander s kunnen de noedels gaan uitzetten en zijn niet meer te eten.

Schoonmaken is makkelijk, je hoeft beide versie alleen maar even af te spoelen voor gebruik. Hoeft niet, maar wordt wel aan bevolen.

Hoeveelheid per persoon

Je hebt ongeveer 75 gram gedroogde mihoen per persoon nodig, of 20 gram per persoon in een soep.

Wat kun je met mihoen maken?

Er zijn talloze gerechten mogelijk met mihoen, maar meestal moet het wel eerst gekookt worden, behoudens in soep.

Bijvoorbeeld:

  • Mihoen goreng, een variatie op nasi goreng of bami goreng.
  • Mihoen Singapore
  • Mihoen met kip
  • Mihoensoep

Hoe lang moet mihoen koken?

Mihoen koken kun je met water doen, of voor meer smaak met een bouillon naar keuze.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Mihoen koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 9 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 57 kcal

Ingrediënten

  • 300 Gram Gedroogde mihoen

Instructies

  1. Water in een pan aan de kook brengen en een snufje zout toevoegen.

  2. Eventueel een bouillonblokjes toevoegen.
  3. Als het water kookt de mihoen voorzichtig toevoegen.
  4. Roer de noedels voorzichtig door het kokende water met een vork of grote lepel.
  5. Laat het 3 tot 4 minuten koken, en laat de mihoen vervolgens uitlekken in een vergiet.

In 100 gram mihoen zit circa 1 gram eiwit, 0,6 gram vezels, 0,1 gram vet, 12,6 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.