Site Overlay
Wentelteefjes bakken

Wentelteefjes bakken

Hoe lang moeten wentelteefjes bakken? Wentelteefjes zijn eigenlijk een soort mix tussen een snelle warme maaltijd, een gezond maaltijd, en een soort nagerecht dat ook als lunchgerecht gebruikt kan worden.

Het is natuurlijk een gerecht dat best wel simpel is, maar waar je kinderen vaak een groot plezier mee kunt doen, en natuurlijk menigeen volwassene ook.

Een gerecht dat je na het bakken kunt eten, waar je stukjes fruit of bessen op kunt doen, waar je één of meerdere bolletjes ijs kunt eten, waar je honing overheen kunt gieten, en ga zo maar door.

Een simpel gerecht dat ontzettend afwisselend kan zijn.

En je kunt natuurlijk met het brood dat je gebruikt voor de wentelteefjes variëren.

Niet alleen kun je een bruine boterham gebruiken, normaal gesproken wordt wit brood gebruikt, maar je kunt ook een doormidden gesneden broodje of bolletje gebruiken.

Overigens is het een ideaal gerecht om wat oude sneetjes brood op te maken, die anders waarschijnlijk weggegooid worden.

Variaties voor bij de wentelteefjes

Zoals we zonet al schreven, kun je haast onbeperkt variëren met wentelteefjes, en dat gaat nog veel verdere dan verschillende soorten fruit op de wentelteefjes leggen.

Bij al de onderstaande mogelijkheden maak je de wentelteefjes volgens het standaard recept.

Maak ook eens:

Hartige wentelteefjes, bijvoorbeeld met kaas en gesneden ui of bosui op het wentelteefje. Of met tomaat en kaas.
Maak een appelcompote met een zoetzure appel en wat kaneelpoeder, en eet dit op of bij de wentelteefjes.

Hoeveelheid per persoon

Normaal gesproken wordt er één snee brood per persoon gebruikt, maar je kunt natuurlijk meer wentelteefjes per persoon maken.

Hoe lang moeten wentelteefjes bakken?

In dit recept maken we klassieke wentelteefjes, dus zonder extra fruit of iets dergelijks.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Wentelteefjes bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Totale tijd 31 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal

Ingrediënten

  • 150 Milliliter Melk
  • 2 Eieren
  • 100 Gram Suiker
  • 1 Eetlepel Boter
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 4 Sneden bruin of wit brood

Instructies

  1. De eieren breken in een kom of schaal, melk, zout, en drie kwart van de suiker toevoegen.
  2. Klop het mengsel met een garde totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Snij eventueel de korstjes van de boterhammen. Hoeft niet, maar mag wel.
  4. Leg de sneetjes in het eiermengsel.
  5. De boter in een koekenpan verhitten, de boterhammen voorzichtig in de koekenpan, en bak de wentelteefjes aan beide kanten in ongeveer 2 minuten per kant.

  6. Meng de resterende suiker en het kaneelpoeder.

  7. Leg de wentelteefjes op borden, en strooi het suiker-kaneelpoeder erover.

In 100 gram wentelteefjes zit circa 4,7 gram eiwit, 0,7 gram vezels, 8,1 gram vet, 19,6 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.