Site Overlay

Hoe lang moet een kroket bakken? Dat lijkt zo simpel, maar is misschien wel één van de moeilijkste klusjes in de keuken.

Want hoe vaak horen we niet van kroketten die nog koud zijn van binnen, open zijn gebarsten tijdens het bakken, of niet krokant gebakken zijn.

Juist bakken blijkt een kunst te zijn, maar hier vertellen we je hoe ook jij perfecte kroketten kunt bakken, en dan maakt het verder niet uit of je de kroketten zelf gemaakt hebt of deze in de winkel hebt gekocht.

Vooral bij dit laatste zijn de kroketten vaak uit de vriezer, en daar begint meteen al het eerste probleem. Kroketten moet je altijd voor het bakken ontdooien. Dat voorkomt meteen ook het vervelende gespetter als je bevroren kroketten bakt.

Aanvoer en aankoop

We hoeven het natuurlijk bij kroketten niet over beschikbaarheid te hebben. Het is een product dat altijd beschikbaar is bij de supermarkt.

Wil je ze liever zelf maken dan zijn de benodigde ingrediënten ook altijd te koop in de winkels.

Het enige waar je op moet letten, tenminste als je de kroketten niet zelf maakt, Bevroren uit de diepvries en als je ze niet meteen wilt bakken moeten de kroketten ook bevroren thuis aankomen.

Dat verlengd de houdbaarheid van ieder bevroren product. Vaak is het opnieuw invriezen ook niet aan te bevelen.

Hoe een kroket bewaren en schoonmaken

Het beste dus of meteen gebruiken, of meteen bevroren weer in de vriezer leggen.

Bij zelfgemaakte kroketten kun je deze vanzelfsprekend gewoon invriezen, of direct bakken.

Wil je vers gemaakte kroketten bewaren dan kun je dit maximaal een dag in de koelkast doen. Wel goed afdekken anders kunnen de kroketten uitdrogen.

Hoeveelheid per persoon

Bij kroketten kun je rekening houden met één kroket per persoon, of twee natuurlijk want ze zijn wel erg lekker.

Wat kun je met een kroket maken?

Een kroket bak je natuurlijk snel bij friet, maar dat hoeft helemaal niet.

Veel mensen eten kroketten gewoon op brood, als snack, en verder kan je het nagenoeg overal bij eten.

Hoe lang moet een kroket bakken?

Kroket kun je natuurlijk bakken in een friteuse, maar ook gewoon in olie in een pan.

Gang Borrelhapje
Keuken Internationaal
Trefwoord kroket bakken
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 Kroket
calorieën 151 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kroket
  • Zonnebloemolie

Instructies

  1. Zelf gemaakt kroketten helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

  2. Diepvries kroketten laten ontdooien tot op kamertemperatuur, bij voorkeur wel uit de verpakking halen en op keukenpapier leggen.

  3. Friteuse of pan voor verwarmen tot op 175 graden.

  4. Doe als de olie op temperatuur is, één of hooguit maximaal vier kroketten tegelijkertijd in de olie.

  5. Bak de kroketten in 3 tot 4 minuten goudbruin.

  6. Haal de kroketten uit de olie en leg deze op keukenpapier zodat overtollige olie weg kan lopen.

In een kroket (normaal gesproken 70 gram) zit circa 7 gram eiwit, 1,3 gram vezels, 8,8 gram vet, 15,8 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.