Site Overlay

Hertenbiefstuk bakken

Hoe lang moet hertenbiefstuk bakken? Het staat naturlijk niet als alledaags vlees bekend, maar het wordt wel steeds populairder. En dat is natuurlijk niet zomaar.

Biefstuk van het hert, of het nu echt wild vlees is of van een hert dat gewoon bij een boer in de weide loopt, is een uitermate lekker stukje vlees. Mits het goed gebakken wordt, want als het verkeerd gebakken wordt, is het vlees niet te eten.

Hoewel het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Als je runderbiefstuk kunt bakken kun je ook biefstuk van het hert bakken.

Aanvoer en aankoop

Vroeger was wild vlees, en dus ook hertenbiefstuk, vlees dat alleen beschikbaar was in, en dan vooral ook nog eens aan het einde van, de jachttijd.

Bovendien was de aanvoer ook nog eens beperkt want er mochten maar beperkt dieren worden afgeschoten.

Tegenwoordig wordt hertenvlees grotendeels net zo gekweekt als rundvlees. Dat betekent dus dat het vlees het hele jaar door beschikbaar is, maar natuurlijk wel een beetje duurder.

Tijdens de feestdagen, want dan eten we graag wild vlees, is de aanvoer groter.

Waar moet je opletten? Eigenlijk dezelfde kenmerken als bij goed rundvlees. Bij voorkeur vers gesneden door de slager, want dat verdient dit edele vlees wel.

Dus bij voorkeur geen voor verpakt hertenvlees. Doe je dat toch dan moet het vlees mooi rood zijn, en mag de verpakking niet bol staan.

Hoe Hertenbiefstuk bewaren en schoonmaken

Hertenbiefstuk hoef je voor het bakken eigenlijk alleen droog te deppen. Verder hoef je het vlees niet bij te snijden of iets dergelijks.

Bij bewaren is het wel belangrijk de juiste bewaarmethode te hanteren.

Vers bij de slager gekocht, wees goed voor jezelf en bak het vlees dezelfde of uiterlijk de volgende dag.

Moet je het langer bewaren, dan is de enige juiste methode de diepvriezer.

Hoeveelheid per persoon

Bij hertenbiefstuk kun je rekening houden met 100 tot 150 gram per persoon. Meer mag natuurlijk altijd, het is immers heerlijk vlees.

Wat kun je met hertenbiefstuk maken?

Het is natuurlijk ook hier weer hetzelfde verhaal als bij biefstuk.

Het is een hoofgerecht, en hoeft geen ander gerecht waardoor het verder verrijkt wordt. Je kunt er wel allerlei bijgerechten bij serveren.

Hoe lang moet Hertenbiefstuk bakken?

Hertenbiefstuk kun je het beste bakken in een wat hogere koekenpan. Ga niet experimenteren met oven of airfryer, als het mislukt is het zonde van het vlees.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Hertenbiefstuk bakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 16 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 114 kcal

Ingrediënten

  • 4 Hertenbiefstukken

Instructies

  1. De biefstukjes afdeppen met keukenpapier.

  2. Olie of boter in een koekenpan verhitten.

  3. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.

  4. Bak de biefstuk aan de ene kant gedurende 3 minuten totdat het goudbruin is. Haal de biefstukken kort uit de pan.

  5. Klont boter in de pan bij de olie doen, leg de biefstukken terug in de pan op de ongebakken kant en bak het gedurende 3 minuten totdat het goudbruin is.

  6. Haal de biefstuk uit de pan en denk het af met aluminiumfolie. Laat het 5 minuten rusten.

  7. Eventueel in repen snijden.

In 100 gram hertenbiefstuk circa 22,2 gram eiwit, 0 gram vezels, 1,2 gram vet, 0 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.