Site Overlay
Gehaktbrood bakken

Gehaktbrood bakken

Hoe lang moet gehaktbrood bakken? Een gerecht dat jarenlang werd betiteld werd als goedkoop vlees voor diegene die minder geld te besteden hadden, en dat eigen pas eigenlijk in de Verenigde Staten een fenomeen is geworden.

En dat komt waarschijnlijk ook door de televisie, waar in series en films dit gerecht wel vaker gegeten wordt.

Inmiddels allang niet meer een simpel gerecht als je met weinig geld toch een goede maaltijd op tafel wilt zetten, want er zijn talloze recepten voor een minder of meer uitgebreid gehaktbrood.

Ook een gerecht overigens dat vaak met Pasen gegeten wordt, omdat je zo heerlijk hele eieren in een gehaktbrood kunt stoppen. Iets wat overigens ook buiten de Paasdagen iets heerlijks is.

Aanvoer en aankoop

Gehaktbrood wordt van simpel gehakt gemaakt, half om half, of rundergehakt, en kan zelfs van andere soorten gehakt gemaakt worden.

Er zitten verder geen bijzonder ingrediënten in die mogelijkerwijs in een bepaald jaargetijde niet voorradig zijn, en kan dus op ieder willekeurige dag gemaakt worden.

Hoe Gehaktbrood bewaren en schoonmaken

Bij gehaktbrood bestaan, althans voor wat bewaren betreft, twee variaties. Ongebakken en gebakken gehaktbrood.

Een nog niet gebakken gehaktbrood kun je het beste bewaren door het helemaal in te pakken in vershoudfolie, en in de koelkast te bewaren totdat het gebakken wordt. Je kunt het ook verpakken in vershoudfolie en vervolgens in een diepvriesdoos of een grote diepvrieszak doen, en invriezen.

In de koelkast kun dit ongebakken gehaktbrood nog 2 dagen bewaren, in de vriezer tot 2 maanden. Ontdooien doe je dan overigens wel in de koelkast.

Een reeds gebakken gehaktbrood, of een stuk dat overgebleven is, kun je ook 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren, en ook 2 maanden in de vriezer.

Hiertoe moet je het wel in een diepvrieszak of diepvriesbak verpakken, dat luchtdicht afgesloten is.

Hoeveelheid per persoon

Een gehaktbrood met een gewicht van ongeveer 500 gram, is voldoende voor 4 personen. Dus ongeveer 125 gram per persoon.

Wat kun je met gehaktbrood maken?

Normaal gesproken wordt gehaktbrood als vlees bij een warme maaltijd gegeten, waarbij het gehaktbrood koud of warm geserveerd kan worden.

Maar je kunt het bijvoorbeeld ook als een soort hamburger op een broodje doen, een plakje gehaktbrood bakken met een ei, en ga zo maar door.

Hoe lang moet gehaktbrood bakken?

We maken in dit recept een heel simpel gehaktbrood, wil je meer recepten dan verwijzen we je naar gehaktbrood.eu.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 204 kcal

Ingrediënten

  • 450 Gram Gehakt half om half
  • 1 Rode paprika
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 150 Gram Paneermeel
  • 1 Teentje Knoflook

Instructies

  1. Oven voor verwarmen op 180 graden, en de bakplaat bekleden met bakpapier

  2. Paprika schoonmaken, zaad en zaadlijsten verwijderen.
  3. Snij de paprika fijn.
  4. Maak de knoflook schoon, en snij de knoflook fijn.
  5. Doe de stukjes paprika in een staafmixer, samen met de tomatenpuree. Maal het fijn.
  6. Doe het gehakt en een ei in een grote schaal, doe het paprika-tomatenpuree mengsel erbij, de knoflook, en het paneermeel . En voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Kneed het met de handen goed door elkaar, en vorm er een brood van. Leg dat brood op de bakplaat.

  8. Bakplaat in de oven schuiven en het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten bakken.

In 100 gram gehaktbrood zit circa 16 gram eiwit, 0,3 gram vezels, 12 gram vet, 6,5 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.