Site Overlay

Hoe lang moet schnitzel bakken, die je overigens op twee verschillende manieren kunt bakken. Meestal zul je gepaneerde schnitzels kopen, maar je kun ook ongepaneerde schnitzels bakken.

Je kunt ook ongepaneerde schnitzels zelf paneren, want dat paneren stelt eigenlijk niets voor, mits je dit op de juiste manier doet.

Zelf paneren

Haal minimaal 30 minuten voor de tijd het vlees uit de koelkast. Het paneren gaat makkelijker op kamertemperatuur.

Doe een ei in een kom en voeg daar 4 eetlepels water aan toe. Klop het ei nu met vork of garde. Doe dit mengsel in een diep bord, een soepbord.

Doe ruim paneermeel in een ander diep bord.

De schnitzels bestrooien met peper. Wentel nu het vlees eerst door het geklopte ei, laat het even uitlekken, en wentel het vlees vervolgens door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf.

Bij zowel ei als bij paneermeel moeten vanzelfsprekend alle kanten van de schnitzel goed bedekt zijn.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 100 tot 125 gram gram per persoon bij ongepaneerde schnitzel. 125 tot 150 bij gepaneerde schnitzel.

Hoe lang moet schnitzel bakken?

Doe boter in een koekenpan en snelt dit totdat de boter goudbruin is.

Laat de schnitzels voorzichtig in de pan glijden, zonder al te veel spetteren.

Bak de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten gedurende ongeveer 7 minuten aan iedere kant.

De schnitzels moeten echter wel regelmatig worden gekeerd om aanbakken te voorkomen.

De paneerlaag moet op deze manier krokant worden en bruin, niet te donker of zwart.

In landen als Duitsland of Oostenrijk wordt een gepaneerde schnitzel overigens vaak in de friteuse gebakken. Overigens niet in frituurvet maar in bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 3,1 gram vet, 22,9 gram eiwit.

Advertentie

Schnitzel Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 120 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Schitzel
Price: 4 stuk

Directions:
Hoe lang moet schnitzel bakken, die je overigens op twee verschillende manieren kunt bakken. Meestal zul je gepaneerde schnitzels kopen, maar je kun ook ongepaneerde schnitzels bakken. Je kunt ook ongepaneerde schnitzels zelf paneren, want dat paneren stelt eigenlijk niets voor, mits je dit op de juiste manier doet. Zelf paneren Haal minimaal 30 minuten voor de tijd het vlees uit de koelkast. Het paneren gaat makkelijker op kamertemperatuur. Doe een ei in een kom en voeg daar 4 eetlepels water aan toe. Klop het ei nu met vork of garde. Doe dit mengsel in een diep bord, een soepbord. Doe ruim paneermeel in een ander diep bord. De schnitzels bestrooien met peper. Wentel nu het vlees eerst door het geklopte ei, laat het even uitlekken, en wentel het vlees vervolgens door het paneermeel. Schud overtollig paneermeel eraf. Bij zowel ei als bij paneermeel moeten vanzelfsprekend alle kanten van de schnitzel goed bedekt zijn. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 100 tot 125 gram gram per persoon bij ongepaneerde schnitzel. 125 tot 150 bij gepaneerde schnitzel. Hoe lang moet schnitzel bakken? Doe boter in een koekenpan en snelt dit totdat de boter goudbruin is. Laat de schnitzels voorzichtig in de pan glijden, zonder al te veel spetteren. Bak de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten gedurende ongeveer 7 minuten aan iedere kant. De schnitzels moeten echter wel regelmatig worden gekeerd om aanbakken te voorkomen. De paneerlaag moet op deze manier krokant worden en bruin, niet te donker of zwart. In landen als Duitsland of Oostenrijk wordt een gepaneerde schnitzel overigens vaak in de friteuse gebakken. Overigens niet in frituurvet maar in bijvoorbeeld zonnebloemolie. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 3,1 gram vet 22,9 gram eiwit. ...