Site Overlay

Hoe lang moet ribeye bakken? Eigenlijk een stuk biefstuk, maar dan van vlees uit een deel van de ribben bij runderen.

Kenners geven aan dat een ribeye wat dikker moet zijn, omdat een dik stuk vlees veel lekkerder is dan een dun stuk vlees. Maar dat ligt er natuurlijk aan dat goed vlees best wel wat meer mag zijn.

Het vlees wordt, net als bij biefstuk vaak rood of rosé gegeten, maar je kun het vlees vanzelfsprekend ook goed doorbakken eten. Dit ligt gewoon aan de persoonlijke voorkeur.

Voor rood kun je een ribeye 4 bakken, voor rosé 6 minuten, en voor goed doorbakken 8 minuten.

Hoeveelheid per persoon

Bij ribeye kun je rekening houden met 200 tot 250 gram per persoon. Een dikker stuk is inderdaad natuurlijk niet erg, maar extra lekker.

Hoe lang moet ribeye bakken?

Haal het vlees ruim voor de tijd, 30 tot 45 minuten, dat je de ribeye wilt gaan bakken, uit de koelkast. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.

Dep het vlees kort voordat je gaat bakken met wat keukenpapier droog.

Wrijf beide kanten van het vlees in met wat zout en peper. Eventueel kun je ook knoflookpoeder, uipoeder, en paprikapoeder gebruiken.

Boter in een goede koekenpan verhitten, op een hoog vuur.

Leg de ribeye in de boter en bak het vlees 2 tot minuten. Draai nu het vlees om en bak het vlees ook 2 tot 4 minuten aan de andere kant.

Haal de ribeye uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat het vlees een paar minuten rusten.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 8 gram vet, 21 gram eiwit.

Advertentie

Ribeye Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 291 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced ribeye
Price: 4 stuks

Directions:
Hoe lang moet ribeye bakken? Eigenlijk een stuk biefstuk, maar dan van vlees uit een deel van de ribben bij runderen. Kenners geven aan dat een ribeye wat dikker moet zijn, omdat een dik stuk vlees veel lekkerder is dan een dun stuk vlees. Maar dat ligt er natuurlijk aan dat goed vlees best wel wat meer mag zijn. Het vlees wordt, net als bij biefstuk vaak rood of rosé gegeten, maar je kun het vlees vanzelfsprekend ook goed doorbakken eten. Dit ligt gewoon aan de persoonlijke voorkeur. Voor rood kun je een ribeye 4 bakken, voor rosé 6 minuten, en voor goed doorbakken 8 minuten. Hoeveelheid per persoon Bij ribeye kun je rekening houden met 200 tot 250 gram per persoon. Een dikker stuk is inderdaad natuurlijk niet erg, maar extra lekker. Hoe lang moet ribeye bakken? Haal het vlees ruim voor de tijd, 30 tot 45 minuten, dat je de ribeye wilt gaan bakken, uit de koelkast. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Dep het vlees kort voordat je gaat bakken met wat keukenpapier droog. Wrijf beide kanten van het vlees in met wat zout en peper. Eventueel kun je ook knoflookpoeder, uipoeder, en paprikapoeder gebruiken. Boter in een goede koekenpan verhitten, op een hoog vuur. Leg de ribeye in de boter en bak het vlees 2 tot minuten. Draai nu het vlees om en bak het vlees ook 2 tot 4 minuten aan de andere kant. Haal de ribeye uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat het vlees een paar minuten rusten. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 8 gram vet, 21 gram eiwit. ...