Site Overlay

Hoe lang moet beenham bakken, voordat je van dit heerlijke vlees kunt genieten? Het vlees is natuurlijk wel een stukje luxe vlees, hoewel de prijs best mee zal vallen. De bereidingstijd is vak wel wat langer, maar dan heb je ook echt wat lekkers.

Beenham is zo’n stukje vlees dat vaak bij speciale gelegenheden wordt gegeten, en lang niet alleen bij de kerstmaaltijd.

Dit vlees is doorgaans al gepekeld, en dus wordt het voor de bereiding vaak niet meer gekruid, hoewel dit natuurlijk wel kan. Dan maak je helemaal iets speciaals van dit mooie stuk vlees.

Je kunt een beenham ook gerust marineren, en daarvoor kun je overigens ook tal van marinades gebruiken. Erg lekker is een honing-whiskey of honing-mosterd marinade.

Honing past over het algemeen bij dit soort vlees.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 tot 250 gram gram per persoon bij beenham. Daarbij moet je er wel aan denken dat bij een feestelijke maaltijd wel vaak wat meer gegeten wordt.

Hoe lang moet beenham bakken?

Haal de beenham een half uur tot een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

De oven voor verwarmen op 190 tot 200 graden.

Verwijder de verpakking, voor zover het vlees in een verpakking zit.

Plaats een grote braadpan, die ook geschikt is voor de oven, op het vuur en doe er wat olie of een klontje boter in. Zorg dat de pan warm is.

Plaats de beenham in de boter o olie en schroei de beenham rondom dicht zodat de buitenkant mooi bruin wordt.

Plaats nu de braadpan in de oven en bak de beenham gedurende 40 minuten.

Haal nu de braadpan uit de oven en verpak de beenham voorzichtig in aluminiumfolie. Laat de beenham 10 tot 15 minuten rusten.

Haal de ham uit het aluminiumfolie en snij deze aan in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.

Eventueel kun je dit aansnijden ook aan tafel doen.

Per persoon circa 0 gram vezels, 1,4 gram koolhydraten, 9,6 gram vet 17,1 gram eiwit.

Advertentie

Beenham bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 161 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Beenham
Price: 1 kilo

Directions:
Hoe lang moet beenham bakken, voordat je van dit heerlijke vlees kunt genieten? Het vlees is natuurlijk wel een stukje luxe vlees, hoewel de prijs best mee zal vallen. De bereidingstijd is vak wel wat langer, maar dan heb je ook echt wat lekkers. Beenham is zo’n stukje vlees dat vaak bij speciale gelegenheden wordt gegeten, en lang niet alleen bij de kerstmaaltijd. Dit vlees is doorgaans al gepekeld, en dus wordt het voor de bereiding vaak niet meer gekruid, hoewel dit natuurlijk wel kan. Dan maak je helemaal iets speciaals van dit mooie stuk vlees. Je kunt een beenham ook gerust marineren, en daarvoor kun je overigens ook tal van marinades gebruiken. Erg lekker is een honing-whiskey of honing-mosterd marinade. Honing past over het algemeen bij dit soort vlees. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 200 tot 250 gram gram per persoon bij beenham. Daarbij moet je er wel aan denken dat bij een feestelijke maaltijd wel vaak wat meer gegeten wordt. . Hoe lang moet beenham bakken? Haal de beenham een half uur tot een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. De oven voor verwarmen op 190 tot 200 graden. Verwijder de verpakking, voor zover het vlees in een verpakking zit. Plaats een grote braadpan, die ook geschikt is voor de oven, op het vuur en doe er wat olie of een klontje boter in. Zorg dat de pan warm is. Plaats de beenham in de boter o olie en schroei de beenham rondom dicht zodat de buitenkant mooi bruin wordt. Plaats nu de braadpan in de oven en bak de beenham gedurende 40 minuten. Haal nu de braadpan uit de oven en verpak de beenham voorzichtig in aluminiumfolie. Laat de beenham 10 tot 15 minuten rusten. Haal de ham uit het aluminiumfolie en snij deze aan in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte. Eventueel kun je dit aansnijden ook aan tafel doen. Per persoon circa 0 gram vezels, 1,4 gram koolhydraten, 9,6 gram vet 17,1 gram eiwit. ...