Site Overlay

Hoe lang moet kousenband koken, slechts één van de vele bereidingsmethoden voor deze lange peulen. Een lange boon die je op verschillende manieren kunt bereiden.

Kousenband, voor diegenen die deze groente nog niet kennen kun je het vergelijken met lang uitgerekte sperziebonen, komt voornamelijk uit de tropische gebieden in Azië en Zuid-Amerika.

Dus ook bijvoorbeeld in Suriname, en vandaar heeft deze groente ook haar intrede in Nederland gedaan.

De peulen kunnen een lengte hebben van 90 centimeter. De Nederlandse variant, want kousenband wordt tegenwoordig ook geteeld in Nederland, bereikt een lengte van 30 tot 40 centimeter.

Net als de typisch Nederlandse bonen, is ook kousenband een erg gezond groente. De peulen bevatten o.a. foliumzuur, vitamine B1, vitamine B6, en kalium.

Aanvoer en aankoop

Verse kousenband is in alle jaargetijden verkrijgbaar. Van Nederlandse bodem is er geen aanvoer in de wintermaanden, en de vroege lente.

De peulen moeten mooi groen zijn, zonder gele stukken. De peulen mogen vanzelfsprekend ook niet droog zijn.

Koop ook geen kousenband die erg vochtig is. In sommige winkels worden de peulen besproeid met wat water om verser te lijken.

De groente moet jong en sappig zijn, en mag niet slap aanvoelen.

Hoe artisjok bewaren en schoonmaken

Kousenband kun je, afhankelijk van hoe vers de groente is, normaal gesproken één tot twee weken bewaren in de koelkast.

Invriezen is eigenlijk geen optie. De peulen bevatten veel vocht, en dus kan de groente niet worden ingevroren.

Wecken is wel mogelijk als je de groente wilt inmaken met zout.

Hoeveelheid per persoon

Als je kousenband wilt koken, stomen, of bakken, is 250 gram per persoon voldoende. Als je de kousenband in een salade gebruikt, is 125 gram per persoon voldoende.

Wat kun je met kousenband maken?

Kousenband past voornamelijk bij Aziatische of Surinaamse gerechten, hoewel de groente ook steeds meer gekookt gebruikt wordt met aardappelen en vlees.

De groente kun je gesneden ook prima in een salade verwerken. Ook erg lekker met garnalen, pittige varkensvlees, en bij zuurgoed.

Hoe lang moet kousenband koken

  • De peulen schoonmaken. Snij met een mesje een stukje van beide uiteinden.
  • Was de groente en snij de peulen in stukken van 3 tot 6 centimeter.
  • Kook kousenband in water gedurende 5 tot 10 minuten.

Je kunt de peulen ook 5 minuten koken, dan uit leten lekken en roerbakken in olie en met andere ingrediënten.

Per persoon circa 1,3 gram vezels, 7 gram koolhydraten, 0 gram vet, 3 gram eiwit.

Advertentie

Kousenband Koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 40 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Kousenband
Price: 500 Gram

Directions:
Hoe lang moet kousenband koken, slechts één van de vele bereidingsmethoden voor deze lange peulen. Een lange boon die je op verschillende manieren kunt bereiden. Kousenband, voor diegenen die deze groente nog niet kennen kun je het vergelijken met lang uitgerekte sperziebonen, komt voornamelijk uit de tropische gebieden in Azië en Zuid-Amerika. Dus ook bijvoorbeeld in Suriname, en vandaar heeft deze groente ook haar intrede in Nederland gedaan. De peulen kunnen een lengte hebben van 90 centimeter. De Nederlandse variant, want kousenband wordt tegenwoordig ook geteeld in Nederland, bereikt een lengte van 30 tot 40 centimeter. Net als de typisch Nederlandse bonen, is ook kousenband een erg gezond groente. De peulen bevatten o.a. foliumzuur, vitamine B1, vitamine B6, en kalium. Aanvoer en aankoop Verse kousenband is in alle jaargetijden verkrijgbaar. Van Nederlandse bodem is er geen aanvoer in de wintermaanden, en de vroege lente. De peulen moeten mooi groen zijn, zonder gele stukken. De peulen mogen vanzelfsprekend ook niet droog zijn. Koop ook geen kousenband die erg vochtig is. In sommige winkels worden de peulen besproeid met wat water om verser te lijken. De groente moet jong en sappig zijn, en mag niet slap aanvoelen. Hoe artisjok bewaren en schoonmaken Kousenband kun je, afhankelijk van hoe vers de groente is, normaal gesproken één tot twee weken bewaren in de koelkast. Invriezen is eigenlijk geen optie. De peulen bevatten veel vocht, en dus kan de groente niet worden ingevroren. Wecken is wel mogelijk als je de groente wilt inmaken met zout. Hoeveelheid per persoon Als je kousenband wilt koken, stomen, of bakken, is 250 gram per persoon voldoende. Als je de kousenband in een salade gebruikt, is 125 gram per persoon voldoende. Wat kun je met kousenband maken? Kousenband past voornamelijk bij Aziatische of Surinaamse gerechten, hoewel de groente ook steeds meer gekookt gebruikt wordt met aardappelen en vlees. De groente kun je gesneden ook prima in een salade verwerken. Ook erg lekker met garnalen, pittige varkensvlees, en bij zuurgoed. Hoe lang moet kousenband koken De peulen schoonmaken. Snij met een mesje een stukje van beide uiteinden. Was de groente en snij de peulen in stukken van 3 tot 6 centimeter. Kook kousenband in water gedurende 5 tot 10 minuten. Je kunt de peulen ook 5 minuten koken, dan uit leten lekken en roerbakken in olie en met andere ingrediënten. Per persoon circa 1,3 gram vezels, 7 gram koolhydraten, 0 gram vet, 3 gram eiwit. ...