Site Overlay
Bimi Koken

Bimi koken

Hoe lang moet bimi koken? Bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd, is eigenlijk geen nieuwe groente maar een speciale soort broccoli. Het is een lange steel met aan het uiteinde een kleine broccoli. Vandaar dat ook de naam brocoolini vaak gebruikt wordt.

In Japan werd deze nieuwe groente ontwikkeld door broccoli met kailan te kruizen. Kailan is een soort Chinese kool.

Net als bij de gewone broccoli is de bloem en de steel eetbaar. Bij bimi is bovendien de smaak wat zachter is meer gelijkwaardig aan groene asperges.

De groente staat vooral bekend als erg sappig en mals, en kan daardoor ook een verscheidenheid aan gerechten bieden.

Als salade, maar je kunt de groente ook wokken of in de oven bereiden. Naast vanzelfsprekend de mogelijkheid om bimi te koken.

Aanvoer en aankoop

Bimi is een groentesoort die nog niet of nauwelijks van Nederlandse bodem verkrijgbaar is. Wel is men daar veelvuldig mee bezig.

Nog komt de broccolini dus uit het buitenland, bijvoorbeeld uit landen als Kenia. Het voordeel is dan ook meteen dat er niet een bepaald seizoen aan bimi verbonden is.

Daardoor kun je bij veel groentewinkels en supermarkten vaak verse bimi kopen.

Echt zo’n groente die je eens een keer moet proberen en waarvoor je al snel zult bemerken dat je het vaker koopt.

Bewaren en schoonmaken

Ook wat bewaren en schoonmaken is bimi eigenlijk een ideale groente.

Je hoeft eigenlijk alleen aan de onderkant van de steel een stukje af te snijden. En dat hoeft slechts een klein plakje te zijn.

Natuurlijk moet je de broccolini altijd vers kopen, en niet in plastic in de koelkast bewaren. Dus ook weer net als bij asperges en bij broccoli.

De bimi moet, als je deze koopt een vers uiterlijk hebben. Vooral niet kopen als de bloem gelig aan het worden is of al bloemetjes laat zien. Dan is de bimi niet vers meer.

Verse bimi blijft in de koelkast tot wel een week goed.

Hoeveel per persoon?

Bij verse bimi heb je ongeveer 125 tot 150 gram nodig per persoon. Het voelt ook vrij licht aan, wat natuurlijk komt door het ontbreken van dikke stronken zoals bij broccoli.

Hoe lang moet bimi koken?

Een modern en erg gezonde groente.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord bimi koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 27 kcal

Ingredi├źnten

  • 600 Gram Verse bimi

Instructies

  1. Snij aan de onderkant van de steel een klein plakje af.

  2. Was de bimi goed en laat de groente uitlekken.

  3. Je hebt een grote pan nodig om de broccolini te koken, want de groente wordt in hele stelen gekookt. Dus gebruik een diepe of brede pan.

  4. Breng water aan de kook en leg de bimi voorzichtig in het kokende water.

  5. Kook de groente gedurende vier tot zeven minuten, en laat deze vervolgens uitlekken in een vergiet.

Bimi kun je overigens ook bakken, stoven, wokken, en zelfs gewoon rauw eten.

Per 100 gram ca. 3 gram eiwit, 0,7 gram vet, 0,8 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.