Site Overlay

Tagliatelle koken, maar dat is eigenlijk van toepassing op veel soorten pasta, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch lukt dat lang niet iedereen op de juiste manier.

Dat wil zeggen dat de pasta veel minder lekker is als je zo verwachten. Jammer eigenlijk, want op de juiste manier gekookt is ieder pastagerecht heerlijk.

We laten hier zien hoe de tagliatelle gekookt moet worden, zonder vlees of saus.

Daarbij moet de pasta ook al dente gekookt worden. Dan is iedere pastasoort op het lekkerst, maar wordt pasta ook geen dikmaker. Vaak wordt de pasta kapot gekookt. Niet lekker dus, maar het lichaam kan dit ook veel beter opnemen.

We koken dan ook de tagliatelle al dente, of liever gezegd, beetgaar. Je hoort vaak dat dit te controleren is door de pasta tegen het plafond te gooien. Valt de pasta niet naar beneden is de pasta te lang gekookt of nog niet gaar. Dit is overigens geen fabeltje, maar ziet er ook niet mooi uit al die pasta aan het plafond.

Proef gewoon de pasta, en voel desnoods even met de handen.

Hoeveel per persoon?

Bij Tagliatellen, en eigenlijk bij alle soorten pasta, kun je rekenen op 125 gram per persoon.

Hoe lang moet penne koken

Doe ruim water in een grote pan, en voeg ook voldoende zout toe. Een soeppan is het beste, en dan 4 tot 6 liter water en ook een paar eetlepels zout.

Breng het water aan de kook, en voeg dan de tagliatelle pas toe.

Als het weer begint te koken het vuur verlagen hoewel het wel moet blijven koken. Deksel op de pan en 7 tot 10 minuten laten koken. Proef of het gaar is.

De tagliatelle afgieten, terug in de pan en nu een goede scheut olijfolie er doorheen mengen.

Natuurlijk zul je normaal gesproken de tagliatelle afrond met een saus met bijvoorbeeld vlees er doorheen. Er zijn echter ook genoeg recepten waar je deze soort pasta niet mengt met een saus.

Zo kun je iedere soort pasta ook koud verwerken in een salade.

Voedingswaarden Tagliatelle gekookt per 100 gram.

  • energie 360 Kcal
  • koolhydraten 68 gram
  • vet 1 gram
  • vezels 0 g

Advertentie

Tagliatelle Koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 360 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Tagliatelle
Price: 500 Gram

Directions:
Tagliatelle koken, maar dat is eigenlijk van toepassing op veel soorten pasta, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch lukt dat lang niet iedereen op de juiste manier. Dat wil zeggen dat de pasta veel minder lekker is als je zo verwachten. Jammer eigenlijk, want op de juiste manier gekookt is ieder pastagerecht heerlijk. We laten hier zien hoe de tagliatelle gekookt moet worden, zonder vlees of saus. Daarbij moet de pasta ook al dente gekookt worden. Dan is iedere pastasoort op het lekkerst, maar wordt pasta ook geen dikmaker. Vaak wordt de pasta kapot gekookt. Niet lekker dus, maar het lichaam kan dit ook veel beter opnemen. We koken dan ook de tagliatelle al dente, of liever gezegd, beetgaar. Je hoort vaak dat dit te controleren is door de pasta tegen het plafond te gooien. Valt de pasta niet naar beneden is de pasta te lang gekookt of nog niet gaar. Dit is overigens geen fabeltje, maar ziet er ook niet mooi uit al die pasta aan het plafond. Proef gewoon de pasta, en voel desnoods even met de handen. Hoeveel per persoon? Bij Tagliatellen, en eigenlijk bij alle soorten pasta, kun je rekenen op 125 gram per persoon. Hoe lang moet penne koken Doe ruim water in een grote pan, en voeg ook voldoende zout toe. Een soeppan is het beste, en dan 4 tot 6 liter water en ook een paar eetlepels zout. Breng het water aan de kook, en voeg dan de tagliatelle pas toe. Als het weer begint te koken het vuur verlagen hoewel het wel moet blijven koken. Deksel op de pan en 7 tot 10 minuten laten koken. Proef of het gaar is. De tagliatelle afgieten, terug in de pan en nu een goede scheut olijfolie er doorheen mengen. Natuurlijk zul je normaal gesproken de tagliatelle afrond met een saus met bijvoorbeeld vlees er doorheen. Er zijn echter ook genoeg recepten waar je deze soort pasta niet mengt met een saus. Zo kun je iedere soort pasta ook koud verwerken in een salade. Voedingswaarden Tagliatelle gekookt per 100 gram. energie 360 Kcal koolhydraten 68 gram vet 1 gram vezels 0 g ...