Site Overlay
Tagliatelle Koken

Tagliatelle Koken

Tagliatelle koken, maar dat is eigenlijk van toepassing op veel soorten pasta, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch lukt dat lang niet iedereen op de juiste manier.

Dat wil zeggen dat de pasta veel minder lekker is als je zo verwachten. Jammer eigenlijk, want op de juiste manier gekookt is ieder pastagerecht heerlijk.

We laten hier zien hoe de tagliatelle gekookt moet worden, zonder vlees of saus.

Daarbij moet de pasta ook al dente gekookt worden. Dan is iedere pastasoort op het lekkerst, maar wordt pasta ook geen dikmaker. Vaak wordt de pasta kapot gekookt. Niet lekker dus, maar het lichaam kan dit ook veel beter opnemen.

We koken dan ook de tagliatelle al dente, of liever gezegd, beetgaar. Je hoort vaak dat dit te controleren is door de pasta tegen het plafond te gooien. Valt de pasta niet naar beneden is de pasta te lang gekookt of nog niet gaar. Dit is overigens geen fabeltje, maar ziet er ook niet mooi uit al die pasta aan het plafond.

Proef gewoon de pasta, en voel desnoods even met de handen.

Hoeveel per persoon?

Bij Tagliatellen, en eigenlijk bij alle soorten pasta, kun je rekenen op 125 gram per persoon.

Hoe lang moet Tagliatelle koken?

Deze pastasoort kun je in koude gerechten verwerken.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Taglitalle koken
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 288 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Tagliatelle
  • Water
  • Zout

Instructies

  1. Doe ruim water in een grote pan, en voeg ook voldoende zout toe. Een soeppan is het beste, en dan 4 tot 6 liter water en ook een paar eetlepels zout.

    Breng het water aan de kook, en voeg dan de tagliatelle pas toe.

  2. Als het weer begint te koken het vuur verlagen hoewel het wel moet blijven koken. Deksel op de pan en 7 tot 10 minuten laten koken. Proef of het gaar is.

  3. De tagliatelle afgieten, terug in de pan en nu een goede scheut olijfolie er doorheen mengen.

Recept Notities

Natuurlijk zul je normaal gesproken de tagliatelle afrond met een saus met bijvoorbeeld vlees er doorheen. Er zijn echter ook genoeg recepten waar je deze soort pasta niet mengt met een saus.

Voedingswaarden Tagliatelle gekookt per 100 gram.

  • energie 360 Kcal
  • koolhydraten 68 gram
  • vet 1 gram
  • vezels 0 g

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.