Site Overlay

Sukadelappen Bakken

Hoe lang moeten sukadelappen bakken? Een stuk vlees dat in Nederland ook wel bekend is als draadjesvlees. Net als bijvoorbeeld riblappen, runderlappen, of goulashvlees geschikt als stoofvlees.

Lang bakken of stoven zodat het vlees en de eventueel andere ingrediënten in de stoofschotel heel zacht van smaak worden. Als het vlees goed gestoofd is, kun je het vlees als het ware met je vingers los trekken.

Sukadelappen hebben doorgaans een marmering in het vlees, en dat is juist voor het stoven van vlees goed. Het vlees wordt mals en smeuïg. Ideaal voor herfstgerechten.

Maar natuurlijk kun je van dit soort vlees ook gerust een rollade maken, die dan ook weer uren kan pruttelen op een laag vuur, en zo een heerlijke zachte smaak krijgt.

Hoeveelheid per persoon

Bij sukadelappen kun je rekenen 150 tot 200 gram per persoon.

Hoe lang moeten sukadelappen bakken?

Haal de sukadelappen uit de koelkast en laat deze minimaal gedurende 60 minuten op kamertemperatuur komen.

Neem een braadpan met een dikke boden. Doe boter of olie in de pan en verhit dit.

Doe nu voorzichtig de sukadelappen in de pan en bak deze rondom bruin in ongeveer 2 minuten.

Nu kunnen de sukadelappen geblust worden. Daarvoor kun je water gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een deel water en een deel rode wijn. Gebruik je water neem dan warm water, niet koud uit de kraan. Dit kan immers gaan spetteren.

Zorg dat de sukadelappen net onder water, wijn, of iets dergelijks staan.

Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur door pruttelen. Draai het vlees wel regelmatig om.

Het vlees stoof je op deze manier gedurende minimaal 2,5 uur. Natuurlijk kun je gedurende deze stooftijd ook allerlei groenten toevoegen, of kruiden toevoegen. En daar kun je dan ook weer uitgebreid mee variëren.

Pas als het vlees makkelijk los laat zijn de sukadelappen klaar.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 5 gram vet, 21 gram eiwit.

Advertentie

Sukadelappen Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 130 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Sukadelappen
Price: 800 gram

Directions:
Hoe lang moeten sukadelappen bakken? Een stuk vlees dat in Nederland ook wel bekend is als draadjesvlees. Net als bijvoorbeeld riblappen, runderlappen, of goulashvlees geschikt als stoofvlees. Lang bakken of stoven zodat het vlees en de eventueel andere ingrediënten in de stoofschotel heel zacht van smaak worden. Als het vlees goed gestoofd is, kun je het vlees als het ware met je vingers los trekken. Sukadelappen hebben doorgaans een marmering in het vlees, en dat is juist voor het stoven van vlees goed. Het vlees wordt mals en smeuïg. Ideaal voor herfstgerechten. Maar natuurlijk kun je van dit soort vlees ook gerust een rollade maken, die dan ook weer uren kan pruttelen op een laag vuur, en zo een heerlijke zachte smaak krijgt. Hoeveelheid per persoon Bij sukadelappen kun je rekenen 150 tot 200 gram per persoon. Hoe lang moeten sukadelappen bakken? Haal de sukadelappen uit de koelkast en laat deze minimaal gedurende 60 minuten op kamertemperatuur komen. Neem een braadpan met een dikke boden. Doe boter of olie in de pan en verhit dit. Doe nu voorzichtig de sukadelappen in de pan en bak deze rondom bruin in ongeveer 2 minuten. Nu kunnen de sukadelappen geblust worden. Daarvoor kun je water gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een deel water en een deel rode wijn. Gebruik je water neem dan warm water, niet koud uit de kraan. Dit kan immers gaan spetteren. Zorg dat de sukadelappen net onder water, wijn, of iets dergelijks staan. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur door pruttelen. Draai het vlees wel regelmatig om. Het vlees stoof je op deze manier gedurende minimaal 2,5 uur. Natuurlijk kun je gedurende deze stooftijd ook allerlei groenten toevoegen, of kruiden toevoegen. En daar kun je dan ook weer uitgebreid mee variëren. Pas als het vlees makkelijk los laat zijn de sukadelappen klaar. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 5 gram vet, 21 gram eiwit. ...