Site Overlay

Tartaar bakken, het gemalen of gehakte vlees dat ook wel rundertartaar genoemd wordt. Eigenlijk is tartaar fijngehakt of gemalen biefstuk. Vaak wordt dit ook rauw gegeten, hoewel veel mensen daar tegenwoordig toch een beetje voorzichtig mee zijn.

Wordt de tartaar gehakt in stukjes lijkt het op Duitse biefstuk.

Het vlees dat verkocht wordt als rundertartaar hoeft niet van biefstuk gemaakt te worden, maar kan ook van ander rundvlees gemaakt worden. De smaak is dan ook meestal niet hetzelfde als bij echte tartaar. De prijs zal minder hoog zij als bij echte tartaar. Biefstuk is immers duurder dan een gewoon stukje vlees van het rund.

Tartaar is eigenlijk mager rundvlees, met een vrij neutrale smaak. Is de tartaar echt vers, kan dit zonder bedenken rauw gegeten worden. Maar niet als het ouder dan een paar uur is.

In veel gerechten wordt de tartaar echter gebakken.

Hoeveelheid per persoon

125 tot 150 gram per persoon.

Hoe lang moet tartaar bakken?

De tartaar 20 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast halen. Het vlees kan nu op kamertemperatuur komen, zodat het vlees in de warme pan niet gaat schrikken. Als het vlees schrikt zouden de vezels samen trekken en het vlees taai worden.

Zet een koekenpan op het fornuis en verhit daarin boter.

De tartaar eventueel op smaak brengen met zout en peper, of natuurlijk andere kruiden.

Meesal baken we tartaar in de vorm van een soort hogere hamburger. Nu kun je eventueel de tartaar in deze vorm brengen.

Als de boter heet geworden is leggen we voorzichtig de tartaar in de pan.

De baktijd hangt voornamelijk van je eigen smaak af, maar we bakken de tartaar 2 tot 6 minuten. Hoe dichter bij de 6 minuten hoe meer doorbakken het vlees wordt. Hoe korter het meer rosé de tartaar zal worden.

Bak de tartaar niet te lang, want dan kan het vlees te droog worden.

Tartaar van biefstuk laat je na het bakken nog even twee minuten rusten. Bij rundertartaar is dat niet nodig.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 20 gram eiwit.

Advertentie

Tartaar Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 127 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced tartaar
Price: 500 gram

Directions:
Tartaar bakken, het gemalen of gehakte vlees dat ook wel rundertartaar genoemd wordt. Eigenlijk is tartaar fijngehakt of gemalen biefstuk. Vaak wordt dit ook rauw gegeten, hoewel veel mensen daar tegenwoordig toch een beetje voorzichtig mee zijn. Wordt de tartaar gehakt in stukjes lijkt het op Duitse biefstuk. Het vlees dat verkocht wordt als rundertartaar hoeft niet van biefstuk gemaakt te worden, maar kan ook van ander rundvlees gemaakt worden. De smaak is dan ook meestal niet hetzelfde als bij echte tartaar. De prijs zal minder hoog zij als bij echte tartaar. Biefstuk is immers duurder dan een gewoon stukje vlees van het rund. Tartaar is eigenlijk mager rundvlees, met een vrij neutrale smaak. Is de tartaar echt vers, kan dit zonder bedenken rauw gegeten worden. Maar niet als het ouder dan een paar uur is. In veel gerechten wordt de tartaar echter gebakken. Hoeveelheid per persoon 125 tot 150 gram per persoon. Hoe lang moet tartaar bakken? De tartaar 20 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast halen. Het vlees kan nu op kamertemperatuur komen, zodat het vlees in de warme pan niet gaat schrikken. Als het vlees schrikt zouden de vezels samen trekken en het vlees taai worden. Zet een koekenpan op het fornuis en verhit daarin boter. De tartaar eventueel op smaak brengen met zout en peper, of natuurlijk andere kruiden. Meesal baken we tartaar in de vorm van een soort hogere hamburger. Nu kun je eventueel de tartaar in deze vorm brengen. Als de boter heet geworden is leggen we voorzichtig de tartaar in de pan. De baktijd hangt voornamelijk van je eigen smaak af, maar we bakken de tartaar 2 tot 6 minuten. Hoe dichter bij de 6 minuten hoe meer doorbakken het vlees wordt. Hoe korter het meer rosé de tartaar zal worden. Bak de tartaar niet te lang, want dan kan het vlees te droog worden. Tartaar van biefstuk laat je na het bakken nog even twee minuten rusten. Bij rundertartaar is dat niet nodig. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 20 gram eiwit. ...