Site Overlay
Beefburger bakken

Beefburger bakken

Hoe lang moet een beefburger bakken? Een beefburger bak je gaar in 4-8 minuten.

Is dat eigenlijk niet precies hetzelfde als een hamburger bereiden? Ja en nee.

Soms is een hamburger van rundvlees gemaakt, maar meestal van half om half gehakt. Een beefburger is altijd van rundvlees gemaakt, en soms zelfs van goed rundvlees zoals bijvoorbeeld vlees van black Angus rundvee, of een ander soort luxe en goed rundvlees.

Omdat het dus rundvlees is, is de bereiding ietwat anders, omdat rundvlees vaak lekkerder is in een burger, maar de kans dat de burger droger is, is ook groter.

We kunnen allen maar aanraden om een beefburger eens te proberen in plaats van een gewone hamburger, en je zult al snel bemerken dat het eigenlijk gewoon veel lekkerder is.

Het nadeel is overigens de prijs, want die ligt vaak hoger dan bij een hamburger.

Waar op letten?

Belangrijk is eigenlijk allen maar dat het inderdaad een beefburger is. Dat moet dan op de verpakking vermeld staan als je het vlees voorverpakt bij de supermarkt koopt. Ook mag er dan niet opstaan dat het minder dan 100% rundvlees is, wat soms ook nog wel eens het geval is.

Koop je het vlees bij een slager moet je er overigens ook expliciet om vragen dat je een beefburger wilt hebben.

Naast dit moet je overigens bij de bereiding goed opletten dat de burger niet te droog wordt. Volg je de onderstaande bereiding heb je de meeste kans op een heerlijk sappige burger.

LEES OOK: Lende rollade braden

Hoe Beefburger bewaren

Bij het bewaren zit er geen verschil tussen een hamburger en een beefburger, zowel niet als deze al gebakken if, of nog rauw is.

Een nog niet gebakken burger kun je maximaal een dag, goed afgedekt, in de koelkast bewaren. Beter is het, omdat de smaak toch wat minder wordt, om de burger direct te bereiding.

Burger kun je ook invriezen, dan kun je het vlees nog 1 maand in de vriezer bewaren. Ook hier weer goed afdekken, bij voorkeur bewaren in een afgesloten diepvrieszak of een afgesloten diepvriesbak.

Is de burger reeds gebakken, kan de burger in de koelkast 2 dagen bewaard worden, of in de vriezer 3 maanden. Ook weer mits goed verpakt.

Hoeveelheid per persoon

Doorgaans gaat men uit van 1 beefburger per persoon, maar in sommige gerechten zoals een dubbelburger, worden twee burgers gebruikt.

Hoe Beefburger bakken?

We bereiden de beefburger hier in een koekenpan, en daarna kan de burger op een broodje, of naturel gegeten worden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 Beefburgers
calorieën 254 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 Beefburgers

Instructies

  • Verhit boter of olijfolie in een koekenpan.
  • Als de boter gesmolten is, of de olie heet, leg je de beefburger in de pan.
  • Bak de beefburger aan beide kanten bruine op een matig vuur, waarbij de burger regelmatig omgedraaid moet worden. Dit duurt 6 tot 8 minuten. De burger is dat well done. Voor medium raw gebruik je een baktijd van 4 tot 5 minuten.
Trefwoord Beefburgers bakken

In 100 gram beefburger zit circa 17 gram eiwit, 0,9 gram vezels, 14 gram vet, 24 gram koolhydraten.

LEES OOK: Schnitzel Bakken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.