Site Overlay
Cordon bleu bakken

Cordon bleu bakken

Hoe lang moet cordon bleu bakken? Dit is natuurlijk niet een simpel stukje vlees, want het kan gemaakt zijn van varkensvlees, kippenvlees, en zelfs van rundvlees.

En in deze stukken vlees zit normaliter toch wel wat verschil in de bereidingstijd.

Meestal zal de cordon bleu gemaakt zijn van varkensvlees, en soms is er sprake van kippenvlees.

Binnen in het dubbel geslagen gepaneerde stuk vlees zit normaal gesproken ham en kaas. Vaak Emmentaler of Gruyère, maar in de wat goedkopere varianten uit de supermarkt ook wel eens goedkopere soorten kaas.

In de supermarkten komen ook wel eens andere vullingen voor, groenten, kip in satésaus, enzovoorts.

De echte cordon bleu is een dubbel geslagen schnitzel. Aan de buitenkant gepaneerd en gevuld met goede ham en goede kaas.

Aanvoer en aankoop

Cordon bleu kun je natuurlijk bij de slager, en bij de meeste supermarkten altijd kopen.

Bij de slager zullen geen verdere bedenkingen zijn. Die maakt de cordon bleu zelf, en het is dus altijd vers.

Bij de cordon bleu die in de supermarkt gekocht wordt, en dan met name als er sprake is van kippenvlees, is het altijd zaak om goed op de datum te letten die op de verpakking staat.

Ziet het vlees er niet vers en fris uit, laat het dan simpelweg liggen.

Hoe cordon bleu bewaren en schoonmaken

Normaal gesproken hoef je bij cordon bleu verder niet te doen, buiten het bakken dan. Komt het vlees uit de koelkast is het aan te raden om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen voordat je het vlees gaat bakken.

Vers vlees bakken is natuurlijk het beste. Cordon bleu kun je goed ingepakt nog twee dagen in de koelkast bewaren, maar dat is wel het uiterste.

Bij gebruik van mindere soorten ham kan het vlees ietwat verkleuren, maar verkleurt het vlees in de koelkast echt duidelijk, vaak ruik je dat dan ook, gebruik het dan niet meer. De verkleuring wordt vaak door bacteriën veroorzaakt.

Overigens kun je cordon bleu ook heel goed langer houdbaar maken door het in te vriezen.

Hoeveelheid per persoon

Eén cordon bleu per persoon. Dat is de hoelheid die je normaliter per persoon koopt.

Wat kun je met cordon bleu maken?

Normaal gesproken zul je cordon bleu eten met groenten en aardappelen of rijst. Of iets dergelijks natuurlijk.

Er zijn natuurlijk diverse recepten om iets bij de cordon bleu te maken, maar de cordon bleu blijft nagenoeg altijd zoals deze is.

Hoe lang moet cordon bleu bakken?

Afhankelijk van welk vlees de cordon bleu gemaakt is. Kip, rund, en varken hebben immers een kortere of langere bereidingstijd. We gaan hieruit van de echte cordon bleu. Dus met schnitzel en vulling van kaas en ham.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord cordon bleu bakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 215 kcal

Ingrediënten

  • 4 cordon bleu

Instructies

  1. Bekijk de cordon bleu en klop eventueel overtollig paneermeel eraf. Vooral sommige supermarkten gebruiken veel paneelmeel, en dat is niet nodig.

  2. Doe een klontje boter in een koekenpan, olie kan natuurlijk ook, en laat dit op een hoog vuur smelten.

  3. Leg de cordon bleu voorzichtig in de pan, en zet het vuur lager.

  4. Laat nu eerst beide kanten van de cordon bleu bruin bakken. Eerst 5 tot 6 minuten aan de ene kant, en dan 5 tot 6 minuten aan de andere kant.

In 100 gram circa 0,3 gram vezels, 14,5 gram eiwit, 15,5 gram vet.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.