Site Overlay
Macaroni Koken

Macaroni Koken

Hoe lang moet macaroni koken? Macaroni is na ongeveer 8 minuten koken klaar.

Niet zo moeilijk, kijk gewoon heel simpel op de verpakking. Daar staat op hoeveel minuten de macaroni moet koken om gaar te worden. En meestal wordt daar al dente mee bedoeld. Oftewel beetgaar.

Lange of korter koken is in beide gevallen niet goed. Bij te kort koken is de macaroni niet gaar en te hard, bij te lang koken overgaar. In dit geval kun je zelfs de pasta tot moes koken.

Als je helemaal zelf macaroni hebt gemaakt, dan verdien je in eerste instantie een groot compliment. Je weet dus dat zelf gemaakte macaroni veel lekkerder is. Kook de macaroni dan zoals hieronder staat.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 100 gram gram ongekookte macaroni per persoon.

Hoe lang moet macaroni koken?

Zelf maken of uit een pakje
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 371 kcal

Equipment

  • Groet pan

Ingrediënten

  • 400 Gram Macaroni
  • Water
  • Snufje Zout

Instructies

  • Ruim water in een grote pan, aan de kook brengen. Voeg 2 tot 3 eetlepels zout toe.
  • Doe voorzichtig de macaroni in het kokende wat en roer met een houten lepel door het water totdat het water weer kookt.
  • Laat de macaroni 8 minuten op een zacht vuur koken, onder af en toe weer doorroeren. Zo voorkom je dat de macaroni vastplakt aan pan en aan elkaar.
  • De macaroni in een vergiet afgieten en weer terug doen in de pan. Giet er een goede scheut olijfolie door, en roeren dit door de macaroni. Ook weer om te voorkomen dat de macaroni gaat plakken.
    Je hoort vaak dat je dit niet moet doen, wat niet fout is, maar een Italiaan doet het wel.
Trefwoord Macaroni koken

Per persoon circa 1,5 gram vezels, 75 gram koolhydraten, 13 gram eiwit, 1,5 gram vet.

LEES OOK: Sushirijst koken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.