Site Overlay
Macaroni Koken

Macaroni Koken

Hoe lang moet macaroni koken? Niet zo moeilijk, kijk gewoon heel simpel op de verpakking. Daar staat op hoeveel minuten de macaroni moet koken om gaar te worden. En meestal wordt daar al dente mee bedoeld. Oftewel beetgaar.

Lange of korter koken is in beide gevallen niet goed. Bij te kort koken is de macaroni niet gaar en te hard, bij te lang koken overgaar. In dit geval kun je zelfs de pasta tot moes koken.

Als je helemaal zelf macaroni hebt gemaakt, dan verdien je in eerste instantie een groot compliment. Je weet dus dat zelf gemaakte macaroni veel lekkerder is. Kook de macaroni dan zoals hieronder staat.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 100 gram gram ongekookte macaroni per persoon.

Hoe lang moet macaroni koken?

Zelf maken of uit een pakje

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Macaroni koken
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 371 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Macaroni
  • Water
  • Snufje Zout

Bereiding

  1. Ruim water in een grote pan, aan de kook brengen. Voeg 2 tot 3 eetlepels zout toe.

  2. Doe voorzichtig de macaroni in het kokende wat en roer met een houten lepel door het water totdat het water weer kookt.

  3. Laat de macaroni 8 minuten op een zacht vuur koken, onder af en toe weer doorroeren. Zo voorkom je dat de macaroni vastplakt aan pan en aan elkaar.

  4. De macaroni in een vergiet afgieten en weer terug doen in de pan. Giet er een goede scheut olijfolie door, en roeren dit door de macaroni. Ook weer om te voorkomen dat de macaroni gaat plakken.

    Je hoort vaak dat je dit niet moet doen, wat niet fout is, maar een Italiaan doet het wel.

Per persoon circa 1,5 gram vezels, 75 gram koolhydraten, 13 gram eiwit, 1,5 gram vet.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.