img

Couscous koken

304 Views

Couscous koken

Couscous is eigenlijk een soort korrelige pasta, meestal gemaakt van tarwegries (griesmeel, bevat geen kalfjes en kiemen meer), maar ook van mais, gebroken tarwe of gerst. Couscous wordt traditioneel met de hand gemaakt, door tarwegries en tarwemeel te mengen en met koud water met een beetje zout te besprenkelen. vervolgens wordt het door persen of rollen tot kleinere korrels geplet. er zijn verschillende soorten couscous verkrijgbaar:
> traditionele couscous wordt gekookt in een speciale dubbele stoompan- de couscousiere- dit vraagt een kooktijd van minimaal 1,5 uur.
> snelkook couscous: de meeste couscous uit de supermarkt hoeft niet echt meer te worden gekookt. Breng de couscous met water/bouillon aan de kook, zet het vuur uit en laat de couscous, afhankelijk van de soort 3-15 minuten wellen. roer de couscous vervolgens rul met een vork. Verder bestaat er nog volkorencouscous en soms zien we Libanese couscous in Marokkaanse of Turkse winkels.

Couscous koken

Doe de couscous in een fijne zeef. Breng in een pan 2 deciliter water met wat zout aan de kook. Overgiet de couscous met het kokende water, laat de korrels in circa 15 minuten opzwellen. Breng opnieuw water aan de kook en hang de zeef met couscous boven de pan met kokend water aan de kook en hang de zeef met couscous boven de pan met kokend water. leg het deksel schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. laat de couscous in 20-30 minuten droog en gaar stomen; schep tijdens het stomen de massa luchtig door met een vork. Schep de boter door de gestoomde couscous.

Per persoon circa 6 gram eiwit, 11 gram vet, 56 gram koolhydraten.

Couscous recept

Dit is een heerlijke zomersalade die is bedoeld voor de zomer en het voorjaar. Er wordt reuzencouscous voor gebruikt, in het Hebreeuws ptitim genoemd, en overal elders parelcouscous. Hij is gemaakt van harde tarwe en was oorspronkelijk te koop in de vorm van kleine bolletjes, maar tegenwoordig ook als kleine hartjes en sterretjes, die bij kinderen heel populair zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text