Site Overlay

Hoe lang moeten garnalen koken, hoewel de garnalen die in de winkel gekocht worden net zo vaak gebruikt worden om te wokken of te roerbakken. Bovendien zijn garnalen die in de winkel gekocht worden vaak ook al gepeld en schoon gemaakt.

Deze kleine Hollandse garnalen worden overigens levend gekookt, en dan in grote aantallen.

Wat anders is het natuurlijk als je zelf garnalen hebt gevangen. Dan moeten deze nog schoon worden gemaakt en gepeld.

Garnalen die nog niet gekookt zijn zijn grijsachtig. Grijze garnalen zijn dus nog niet gekookt. Bij het koken worden de garnalen roze.

Zelf schoonmaken

Het is een vak apart zullen we maar zeggen. Er worden in Nederland nog steeds garnalen gepeld en schoon gemaakt, maar tegenwoordig gebeurt dat ook veelal in het buitenland.

Wil je dit zelf proberen dan pak je met je hand de staart, en met de andere hand de koop vat van de garnaal.

Dus nu kopen en staart zachtjes naar elkaar.

Draai nu de staart een kwartslag en trek voorzichtig aan de staart. Deze komt nu los.

Nu trek je voorzichtig de kop los.

Nu nog eventueel het darmkanaal, dat je kunt herkennen aan de zwarte streep over de garnaal, verwijderen.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 125 tot 150 gram per persoon bij gepeld garnalen.

Hoe lang moeten garnalen bakken?

Een grote pan vullen met water, tot ongeveer een derde of driekwart vol. Voeg twee eetlepels zout toe.

Breng het water aan de kook.

Doe de garnalen voorzichtig in het water en kook de garnalen gedurende 3 tot 5 minuten.

Giet de garnalen af, bijvoorbeeld in een vergiet, en laat de garnalen afkoelen.

Nu kun je garnalen die nog niet gepeld zijn, pellen zoals hierboven omschreven.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 2 gram vet.

Garnalen wokken of roerbakken

Garnalen die je in de winkel koopt zijn meestal gekookt en gepeld. Dat kun je dus doorgaans aan de roze kleur herkennen.

Deze hoef je dan ook niet meer te koken en kunnen gebakken worden in de wok, of in de pan.

Deze garnalen, die je overigens ook in een cocktail rauw kunt verwerken of anders zo kunt eten, hoef je slechts 2 tot 3 minuten te bakken of te wokken.

Advertentie

GArnalen Koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 98 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Ongepelde garnalen
Price: 100 gram

Directions:
Hoe lang moeten garnalen koken, hoewel de garnalen die in de winkel gekocht worden net zo vaak gebruikt worden om te wokken of te roerbakken. Bovendien zijn garnalen die in de winkel gekocht worden vaak ook al gepeld en schoon gemaakt. Deze kleine Hollandse garnalen worden overigens levend gekookt, en dan in grote aantallen. Wat anders is het natuurlijk als je zelf garnalen hebt gevangen. Dan moeten deze nog schoon worden gemaakt en gepeld. Garnalen die nog niet gekookt zijn zijn grijsachtig. Grijze garnalen zijn dus nog niet gekookt. Bij het koken worden de garnalen roze. Zelf schoonmaken Het is een vak apart zullen we maar zeggen. Er worden in Nederland nog steeds garnalen gepeld en schoon gemaakt, maar tegenwoordig gebeurt dat ook veelal in het buitenland. Wil je dit zelf proberen dan pak je met je hand de staart, en met de andere hand de koop vat van de garnaal. Dus nu kopen en staart zachtjes naar elkaar. Draai nu de staart een kwartslag en trek voorzichtig aan de staart. Deze komt nu los. Nu trek je voorzichtig de kop los. Nu nog eventueel het darmkanaal, dat je kunt herkennen aan de zwarte streep over de garnaal, verwijderen. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 125 tot 150 gram per persoon bij gepeld garnalen. Hoe lang moeten garnalen bakken? Een grote pan vullen met water, tot ongeveer een derde of driekwart vol. Voeg twee eetlepels zout toe. Breng het water aan de kook. Doe de garnalen voorzichtig in het water en kook de garnalen gedurende 3 tot 5 minuten. Giet de garnalen af, bijvoorbeeld in een vergiet, en laat de garnalen afkoelen. Nu kun je garnalen die nog niet gepeld zijn, pellen zoals hierboven omschreven. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 2 gram vet. Garnalen wokken of roerbakken Garnalen die je in de winkel koopt zijn meestal gekookt en gepeld. Dat kun je dus doorgaans aan de roze kleur herkennen. Deze hoef je dan ook niet meer te koken en kunnen gebakken worden in de wok, of in de pan. Deze garnalen, die je overigens ook in een cocktail rauw kunt verwerken of anders zo kunt eten, hoef je slechts 2 tot 3 minuten te bakken of te wokken. ...