Site Overlay

Hoe lang moet banaan bakken? Gebakken banaan is eigenlijk van oorsprong een gerecht, of liever gezegd een bijgerecht, dat uit de Aziatische keuken komt. In de Nederlandse keuken is dit gerecht bekend, want het is erg lekker, en veel mensen bestellen het als bijgerecht als we nasi of bami bestellen bij een Chinees restaurant.

Je kunt echter gebakken banaan ook heel simpel zelf maken, en het is dan ook vaak een gerecht dat bijvoorbeeld naast de oliebol en appelflap ook tijdens oud en nieuw graag gegeten wordt.

Het voordeel is bovendien dat je dit gerecht heel simpel kunt maken. Bovendien zullen je gezinsleden blij zijn als je dit bijgerecht maakt, want haast iedereen zal het lekker vinden.

Wil je dit gerecht zelf maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 100 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 deciliter melk
 • 1 ei
 • 1 snufje zout
 • 4 bananen
 • Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
 • Poedersuiker

Hoeveelheid per persoon

Je kunt per persoon 2 tot 4 stukjes gebakken banaan maken.

Hoe lang moet banaan bakken?

 1. De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder.
 2. Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag.
 3. De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden.
 4. Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.
 5. Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen.
 6. Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om.
 7. Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.
 8. Serveren met poedersuiker.

Per persoon circa 2 gram vezels, 25 gram koolhydraten, 17 gram vet, 2 gram eiwit.

Advertentie

Bananen Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 248 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bananen
Price: 4 stuks

Directions:
Hoe lang moet banaan bakken? Gebakken banaan is eigenlijk van oorsprong een gerecht, of liever gezegd een bijgerecht, dat uit de Aziatische keuken komt. In de Nederlandse keuken is dit gerecht bekend, want het is erg lekker, en veel mensen bestellen het als bijgerecht als we nasi of bami bestellen bij een Chinees restaurant. Je kunt echter gebakken banaan ook heel simpel zelf maken, en het is dan ook vaak een gerecht dat bijvoorbeeld naast de oliebol en appelflap ook tijdens oud en nieuw graag gegeten wordt. Het voordeel is bovendien dat je dit gerecht heel simpel kunt maken. Bovendien zullen je gezinsleden blij zijn als je dit bijgerecht maakt, want haast iedereen zal het lekker vinden. Wil je dit gerecht zelf maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig: 100 gr zelfrijzend bakmeel 1 deciliter melk 1 ei 1 snufje zout 4 bananen Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie Poedersuiker Hoeveelheid per persoon Je kunt per persoon 2 tot 4 stukjes gebakken banaan maken. Hoe lang moet banaan bakken bakken? De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder. Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag. De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden. Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden. Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen. Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om. Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier. Serveren met poedersuiker. Per persoon circa 2 gram vezels, 25 gram koolhydraten, 17 gram vet, 2 gram eiwit. ...