Site Overlay
Banaan Bakken

Banaan Bakken

Hoe lang moet banaan bakken? Banaan is na 5-10 minuten bakken klaar.

Gebakken banaan is eigenlijk van oorsprong een gerecht, of liever gezegd een bijgerecht, dat uit de Aziatische keuken komt. In de Nederlandse keuken is dit gerecht bekend, want het is erg lekker, en veel mensen bestellen het als bijgerecht als we nasi of bami bestellen bij een Chinees restaurant.

Je kunt echter gebakken banaan ook heel simpel zelf maken, en het is dan ook vaak een gerecht dat bijvoorbeeld naast de oliebol en appelflap ook tijdens oud en nieuw graag gegeten wordt.

Het voordeel is bovendien dat je dit gerecht heel simpel kunt maken. Bovendien zullen je gezinsleden blij zijn als je dit bijgerecht maakt, want haast iedereen zal het lekker vinden.

Hoeveelheid per persoon

Je kunt per persoon 2 tot 4 stukjes gebakken banaan maken.

Hoe lang moet banaan bakken?

Wil je dit gerecht zelf maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 175.67 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 100 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1 Deciliter Melk
  • 1 Ei
  • Snufje Zout
  • 4 Rijpe bananen
  • Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • Poedersuiker

Instructies

  • De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder.
  • Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag.
  • De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden.
  • Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.
  • Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen.
  • Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om.
  • Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.
  • Serveren met poedersuiker.
Trefwoord Gebakken banaan

Per persoon circa 2 gram vezels, 25 gram koolhydraten, 17 gram vet, 2 gram eiwit.

LEES OOK: Pompoen Koken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.