Site Overlay

Hoe lang moeten bruine bonen koken, die overigens meestal uit blik gegeten worden, maar ook in droge vorm verkrijgbaar zijn.

Laten we voorop stellen dat bruine bonen uit blik of uit glazen pot, niet gekookt hoeven te worden. Deze bonen hoeven allee nog maar warm gemaakt te worden.

Gedroogde bonen moeten echter wel gekookt worden. Maar ook dat is in het geheel niet moeilijk.

Aanvoer en aankoop

Verse bruine bonen worden eigenlijk nauwelijks in de winkels aangeboden, dat komt omdat deze bonen soort meestal eerst gedroogd moet worden, of direct in blik wordt ingemaakt. Gedroogde bonen en uit pot of blik zijn altijd te koop, het ehele jaar door.

Hoe gedroogde bruine bone, bewaren en schoonmaken

Gedroogde bruine bonen moeten droog bewaard worden, het beste in afgesloten zak of pot. Worden de bonen nat of vochtig, kunnen deze bonen uit gaan lopen, of schimmelen.

Gekookte bruine bonen kun je in de koelkast nog twee tot drie dagen bewaren.

Bruine bonen, mits eerst gekookt, kun je ook invriezen. Maar beter kun je de bruine bonen in gedroogde vorm bewaren, of gewoon een blik in de winkel kopen.

Hoeveelheid per persoon

Bij gekookte bruine bonen,, of dus de variant uit blik of pot, is 200 gram meer dan voldoende per persoon.

Bij gedroogde bonen kun je uitgaan van 125 gram.

Wat kun je met bruine bonen maken?

Je kunt bruine bonen onder andere gebruiken in:

  • Bruine bonensoep
  • Chili con carn of chili son carne.
  • Gekookte bruine bonen met stukjes gebakken spek en gebakken aardappelen.
  • Bruine bonen door de pasta.

Hoe lang moeten bruine bonen koken

  • Was de gedroogde bruine bonen. Kijk ook de gewassen bruine bonen na of er geen steentjes of takjes tussen zitten.
  • Week de bruine bonen in ruim water gedurende 8 tot 10 uur.
  • De bonen nog een keer omspoelen en in een pan doen met ruim water. Voeg zout naar smaak toe.
  • Breng het water aan de kook, en laat de bruine bonen in ongeveer 45 tot 60 minuten koken.
  • Giet de bruine bonen af in een vergiet.
  • De bruine bonen zijn nu klaar om te eten, of te verwerken in andere gerechten.
  • Bij bruine bonensoep hoef je de bonen niet eerst te koken!

Per persoon circa 4,3 gram vezels, 14 gram koolhydraten, 0 gram vet, 6 gram eiwit.

Advertentie

Bruine Bonen Koken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 95 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bruine Bonen
Price: 800 gram

Directions:
Hoe lang moeten bruine bonen koken, die overigens meestal uit blik gegeten worden, maar ook in droge vorm verkrijgbaar zijn. Laten we voorop stellen dat bruine bonen uit blik of uit glazen pot, niet gekookt hoeven te worden. Deze bonen hoeven allee nog maar warm gemaakt te worden. Gedroogde bonen moeten echter wel gekookt worden. Maar ook dat is in het geheel niet moeilijk. Aanvoer en aankoop Verse bruine bonen worden eigenlijk nauwelijks in de winkels aangeboden, dat komt omdat deze bonen soort meestal eerst gedroogd moet worden, of direct in blik wordt ingemaakt. Gedroogde bonen en uit pot of blik zijn altijd te koop, het ehele jaar door. Hoe gedroogde bruine bone, bewaren en schoonmaken Gedroogde bruine bonen moeten droog bewaard worden, het beste in afgesloten zak of pot. Worden de bonen nat of vochtig, kunnen deze bonen uit gaan lopen, of schimmelen. Gekookte bruine bonen kun je in de koelkast nog twee tot drie dagen bewaren. Bruine bonen, mits eerst gekookt, kun je ook invriezen. Maar beter kun je de bruine bonen in gedroogde vorm bewaren, of gewoon een blik in de winkel kopen. Hoeveelheid per persoon Bij gekookte bruine bonen,, of dus de variant uit blik of pot, is 200 gram meer dan voldoende per persoon. Bij gedroogde bonen kun je uitgaan van 125 gram. Wat kun je met bruine bonen maken? Je kunt bruine bonen onder andere gebruiken in: Bruine bonensoep Chili con carn of chili son carne. Gekookte bruine bonen met stukjes gebakken spek en gebakken aardappelen. Bruine bonen door de pasta. Hoe lang moeten bruine bonen koken Was de gedroogde bruine bonen. Kijk ook de gewassen bruine bonen na of er geen steentjes of takjes tussen zitten. Week de bruine bonen in ruim water gedurende 8 tot 10 uur. De bonen nog een keer omspoelen en in een pan doen met ruim water. Voeg zout naar smaak toe. Breng het water aan de kook, en laat de bruine bonen in ongeveer 45 tot 60 minuten koken. Giet de bruine bonen af in een vergiet. De bruine bonen zijn nu klaar om te eten, of te verwerken in andere gerechten. Bij bruine bonensoep hoef je de bonen niet eerst te koken! Per persoon circa 4,3 gram vezels, 14 gram koolhydraten, 0 gram vet, 6 gram eiwit. ...