Site Overlay

Hoe lang moet tournedos bakken? Eigenlijk gewoon een stukje biefstuk, hoewel het anders versneden en gepresenteerd wordt. Het is eigenlijk het middenstuk van de ossenhaas.

Maar dat wil absoluut niet zeggen dat een tournedos van mindere kwaliteit is dan de biefstuk. Want veelal is dit nu juist een stuk vlees voor liefhebbers, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je dit edele stuk vlees het beste kunt bakken.

Een tournedos is ook een mager stuk vlees, en bevat dus weinig vet en calorieën. Het vlees bevat ook vitamine B3 en B12, en ijzer en zink.

Een fout die meestal gemaakt wordt bij het bakken van tournedos, is dat de vetrand voor het bakken verwijdert wordt. Dit is nu juist erg belangrijk voor de smaak van het gebakken vlees, en de sappigheid van de tournedos.

De vetrand kan verwijdert worden, maar pas als de tournedos gebakken is. Overigens laten velen gewoon de vetrand eraan zitten.

Hoeveelheid per persoon

Bij tournedos kun je rekenen 100 tot 150 gram per persoon. Dat is althans de officiële lezing. Een groter stuk vlees kan echter nog lekkerder zijn, dus gun je het.

Hoe lang moet tournedos bakken?

De oven voor verwarmen op 175 tot maximaal 190 graden. En plaats alvast een ovenschaal in de oven.

Laat wat goede of echte boter in een koekenpan smelten.

Leg voorzichtig de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren.

Schroei de tournedos aan beide kanten dicht, totdat een goudbruin korstje begint te komen. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.

Nu mag eventueel het vetrandje van het vlees verwijdert worden.

Voeg nu, aan beide kanten, zout en peper toe. Eventueel kun je ook andere kruiden naar smaak gebruiken.

Nu leggen we de tournedos in de ovenschaal zodat deze verder kunnen garen, gedurende 3 tot 8 minuten. 8 minuten is dan doorbakken, 3 6 minuten nog meer of minder rosé.

Haal de tournedos uit de oven en verpak deze in aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten nagaren.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 1,5 gram vet, 23 gram eiwit.

Advertentie

Tournedos Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 109 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Tournedos
Price: 800 Gram

Directions:
Hoe lang moet tournedos bakken? Eigenlijk gewoon een stukje biefstuk, hoewel het anders versneden en gepresenteerd wordt. Het is eigenlijk het middenstuk van de ossenhaas. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat een tournedos van mindere kwaliteit is dan de biefstuk. Want veelal is dit nu juist een stuk vlees voor liefhebbers, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je dit edele stuk vlees het beste kunt bakken. Een tournedos is ook een mager stuk vlees, en bevat dus weinig vet en calorieën. Het vlees bevat ook vitamine B3 en B12, en ijzer en zink. Een fout die meestal gemaakt wordt bij het bakken van tournedos, is dat de vetrand voor het bakken verwijdert wordt. Dit is nu juist erg belangrijk voor de smaak van het gebakken vlees, en de sappigheid van de tournedos. De vetrand kan verwijdert worden, maar pas als de tournedos gebakken is. Overigens laten velen gewoon de vetrand eraan zitten. Hoeveelheid per persoon Bij tournedos kun je rekenen 100 tot 150 gram per persoon. Dat is althans de officiële lezing. Een groter stuk vlees kan echter nog lekkerder zijn, dus gun je het. Hoe lang moet tournedos bakken? De oven voor verwarmen op 175 tot maximaal 190 graden. En plaats alvast een ovenschaal in de oven. Laat wat goede of echte boter in een koekenpan smelten. Leg voorzichtig de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren. Schroei de tournedos aan beide kanten dicht, totdat een goudbruin korstje begint te komen. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Nu mag eventueel het vetrandje van het vlees verwijdert worden. Voeg nu, aan beide kanten, zout en peper toe. Eventueel kun je ook andere kruiden naar smaak gebruiken. Nu leggen we de tournedos in de ovenschaal zodat deze verder kunnen garen, gedurende 3 tot 8 minuten. 8 minuten is dan doorbakken, 3 6 minuten nog meer of minder rosé. Haal de tournedos uit de oven en verpak deze in aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten nagaren. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 1,5 gram vet, 23 gram eiwit. ...