Site Overlay

Rosbief braden is niet echt moeilijk, maar je moet er wel even tijd voor maken. Daarnaast is het heel belangrijk om het vlees rondom, en dat wil zeggen van alle kanten op een hoog vuur rondom goed bruin te braden.

Dat geeft aan de ene kant natuurlijk een mooie bruine buitenkant, maar zal de rosbief ook meteen goed dicht schroeien. En dat wil weer zeggen dat er geen vocht verloren gaat.

Je moet dan ook niet in het vlees prikken met een vork of een mes, want dan gaat juist weer een deel van dit vocht verloren. Dus het vlees met bijvoorbeeld een tang uit de braadpan halen.

Haal vlees dan ook niet bij de goedkope supermarkt maar haal dit soort vlees bij de slager, want goed vlees is eigenlijk al de helft van het werk om rosbief te braden.

Gebraden rosbief past haast bij iedere maaltijd, maar je kunt het in dunne plakken gesneden ook koud op een broodje of boterham doen.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 125 gram per persoon bij rosbief.

Hoe lang moet rosbief braden?

De rosbief ongeveer 20 minuten voordat je het vlees wilt gaan braden uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.

Laat boter of roomboter eerst goed heet in de pan worden voordat je het vlees in de boter legt.

Bak de rosbief rondom bruin op een hoger vuur.

Nu het vuur verlagen en de deksel half op de pan plaatsen.

Laat nu het vlees rustig braden gedurende 30 minuten. Keer het vlees met enige regelmaat om.

Naar smaak zout en peper toevoegen, dit kun je ook doen voordat je het vlees gaat braden.

Is de juiste gaarheid bereikt, dan kun je nu het vlees in aluminiumfolie wikkelen en tien minuten op een bord laten rusten. Na de tien minuten kun je de rosbief aansnijden.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0,8 gram koolhydraten, 5,7 gram vet, eiwit 28,3 gram.

Advertentie

Rosbief Braden


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 168 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Robief
Price: 500 Gram

Directions:
Rosbief braden is niet echt moeilijk, maar je moet er wel even tijd voor maken. Daarnaast is het heel belangrijk om het vlees rondom, en dat wil zeggen van alle kanten op een hoog vuur rondom goed bruin te braden. Dat geeft aan de ene kant natuurlijk een mooie bruine buitenkant, maar zal de rosbief ook meteen goed dicht schroeien. En dat wil weer zeggen dat er geen vocht verloren gaat. Je moet dan ook niet in het vlees prikken met een vork of een mes, want dan gaat juist weer een deel van dit vocht verloren. Dus het vlees met bijvoorbeeld een tang uit de braadpan halen. Haal vlees dan ook niet bij de goedkope supermarkt maar haal dit soort vlees bij de slager, want goed vlees is eigenlijk al de helft van het werk om rosbief te braden. Gebraden rosbief past haast bij iedere maaltijd, maar je kunt het in dunne plakken gesneden ook koud op een broodje of boterham doen. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 125 gram per persoon bij rosbief. Hoe lang moet rosbief braden? De rosbief ongeveer 20 minuten voordat je het vlees wilt gaan braden uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Laat boter of roomboter eerst goed heet in de pan worden voordat je het vlees in de boter legt. Bak de rosbief rondom bruin op een hoger vuur. Nu het vuur verlagen en de deksel half op de pan plaatsen. Laat nu het vlees rustig braden gedurende 30 minuten. Keer het vlees met enige regelmaat om. Naar smaak zout en peper toevoegen, dit kun je ook doen voordat je het vlees gaat braden. Is de juiste gaarheid bereikt, dan kun je nu het vlees in aluminiumfolie wikkelen en tien minuten op een bord laten rusten. Na de tien minuten kun je de rosbief aansnijden. Per persoon circa 0 gram vezels, 0,8 gram koolhydraten, 5,7 gram vet, eiwit 28,3 gram. ...