Site Overlay
Rundersaucijs bakken

Rundersaucijs bakken

Hoe lang moet een rundersaucijs bakken? Rundersaucijs bak je in ongeveer 15 minuten gaar.

Rudersaucijs is een worst die, in tegenstelling tot normale saucijsjes niet gevuld is met gekruid varkensgehakt, maar met rundergehakt. De worst wordt normaal gesproken gemaakte van natuurlijk darmen.

Naast deze twee versies van de saucijsjes bestaat er in Nederland ook nog de zogenaamde verse worst. Dat is eigenlijk een lange vorm van een gewone saucijs, Allen de vorm is dus anders, en bij sommige slagers kun je deze verse worst ook kopen gemaakt van rundergehakt.

Het is vaak een soort vlees dat niet al te duur is, het is typisch Nederlands, maar bijvoorbeeld bij onze Duitse buren worden wel soortgelijke worsten verkocht. Maar, ze zijn naar onze mening toch wat minder smaakvol.

Saucijzen zijn worstjes waar haast iedere Nederlander mee opgegroeid is. Lekker met gekookte aardappel en groente, maar ook erg lekker op een boterham. Velen zullen beamen dat ook de jus lekker wordt van rundersaucijzen, als deze hierin gebakken worden.

Waar op letten?

Je kunt deze saucijsjes kopen bij de slager, maar ook in de meeste supermarkt. Zolang de worstjes er fris en vers uitzien, dus niet grijsachtig, kun je er haast overal van uitgaan dat de kwaliteit goed is.

Maar, er zit wat smaak betreft wel wat verschil tussen verschillende slagers en supermarkten. Je zou het haast niet kunnen bedenken, maar vaak wordt een eigen kruidenmix gebruikt om de worstjes op smaak te brengen.

LEES OOK: Frikandel bakken

Daardoor smaken de saucijzen niet altijd gelijk.

Hoe Rundersaucijs bewaren

Goed afgedekt, dus in de verpakking van de slager, in de verpakking vand e supermarkt, of in een luchtdicht afgesloten bakje, kunnen rundersaucijsjes maximaal twee dagen in de koelkast bewaard worden.

De worstjes kunnen ook ingevroren worden. In de vriezer kunnen ze dan maximaal 3 maanden bewaard worden.

Hoeveelheid per persoon

Een rundersaucijs weegt doorgaans 100 gram, een prima hoeveelheid voor één persoon. Maar een keertje er twee eten, kan natuurlijk.

Hoe rundersaucijs bakken?

Wij bakken in het onderstaande recept 4 saucijsjes, dus voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 231 kcal

Ingrediënten

  • 4 Saucijzen
  • 4 Eetlepels Vloeibare boter om te bakken en te braden

Instructies

  • Als je de worst in de koelkast hebt bewaard, kun je de worsten het beste een half uur voordat je de worsten gaat bakken uit de koelkast halen. Zo kan de worst op kamertemperatuur komen, en garen de worsten egaal. Bak je ze koud uit de koelkast kan het zijn dat gedeelten van de worstjes niet voldoende gebakken zijn.
  • Doe de vloeibare boter in een koekenpan en verhit de boter op een middelhoog vuur, en wacht totdat de boter verkleurt.
  • Leg de worstjes in de pan en bak deze gedurende 1 minuut rondom bruin.
  • Verlaag het vuur, doe eventueel een deksel op de pan, en laat de worst in ongeveer 15 minuten bakken. Af en toe omdraaien.
Trefwoord Rundersaucijs bakken

In 100 gram rundersaucijs zit circa 16 gram eiwit, 0 gram vezels, 16,8 gram vet, 4 gram koolhydraten.

LEES OOK: Schnitzel Bakken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.