Site Overlay

Hoe lang moeten spareribs koken? En nu voelen we gewoon dat bij sommige die dit lezen de wenkbrauwen beginne te fronzen.

Natuurlijk moet dit vlees gewoon gebakken worden, alleen wil je natuurlijk wel dat de spareribs lekker mals van de grill, barbecue of uit de koekenpan komen.

Door het vlees voor te koken bespaar je enorm veel tijd om het vlees mals te krijgen. Voorgaren kan eventueel ook in de oven.

Het koken is de snelste methode en zorgt ervoor dat je over twee uur al kunt genieten van heerlijk malse spareribs.

Aanvoer en aankoop

Spareribs is een product dat veelal alleen in het barbecueseizoen verkocht wordt in de supermarkten en bij de slager.

Als je er om vraagt dan kun je dit vlees ook in de andere seizoenen krijgen.

Hoe spareribs bewaren en schoonmaken

Aan het vlees hoef je niet veel schoon te maken. Vaak meerdere stukken, die je in één stuk of losgesneden kunt koken en bakken.

Spareribs worden in de supermarkt vaak in een afgesloten plastic verpakking aangeboden, terwijl de slager dat in een speciale zak zal aanbieden.

Bij beide versies kun je het vlees het beste binnen maximaal 48 uur gebruiken. Dan zijn de spareribs het lekkerste.

Gebakken en gekookte spareribs kun je ook nog twee dagen bewaren in de koelkast.

Hoeveelheid per persoon

Bij spareribs kun je uitgaan van 400 tot 500 gram per persoon.

Wat kun je met spareribs maken?

Andere gerechten dan alleen het vlees koken en bakken zijn er eigenlijk niet, maar met de marinade kun je oneindig veel variëren.

Hoe lang moeten spareribs koken?

In dit recept koken we de spareribs eerst om het vlees malser te krijgen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord spareribs koken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 212 kcal

Ingrediënten

  • 2 kilo spareribs

Instructies

  1. De stukken spareribs bij voorkeur in stukken van twee of drie ribben snijden of hakken. Dat is niet noodzakelijk maar kookt wat makkelijker.

  2. Zijn de spareribs niet gemarineerd is het voor het koken tijd om deze te marineren met de smaak die jouw voorkeur heeft. Doe dit niet te zuinig, dus goed marineren.
  3. Doe de gemarineerde spareribs in een grote pan. Voeg water aan de spareribs en de marinade toe zodat het vlees net onder water staat.

  4. Aan de kook brengen en zachtjes 30 minuten laten koken.
  5. Pan van het vuur halen en in het water tien minuten laten afkoelen met de deksel op de pan.

  6. Ondertussen de barbecue aansteken, en na de tien minuten de ribs boven een niet al te heet vuur leggen. De ribbetjes zijn nu in tien minuten klaar.

In 100 gram bloemkoolrijst zit circa 25,1 gram eiwit, 0,1 gram vezels, 12,3 gram vet, 0,1 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.