Site Overlay

Casselerrib bakken

Hoe lang moet casselerrib bakken? Dit stuk vlees, dat volgens sommigen overheerlijk is maar dat anderen nog nooit gegeten zullen hebben, is een ontbeende ribkarbonade van rib of rug van een varken.

Een soort vlees dat in Nederland niet echt bekend is, maar dat bijvoorbeeld in Duitsland vaak gegeten wordt met aardappelpuree en zuurkool.

Het lijkt wat smaak betreft wel wat op de ook in grote delen van Duitsland geliefde Eisbein, vlees dat vaak gekookt wordt en druipt van het vet.

Een casselerrib wordt niet gekookt maar gebakken, en bevat nauwelijks vet.

De plakken behoren niet al te dik te zijn, en daardoor kan het vlees ook rustig op de boterham of op een wit broodje gegeten worden. Je kunt het vlees ook prima gebruiken als borrelhapje, en smaakt ook voortreffelijk in stevige soepen of maaltijdsoepen.

Aanvoer en aankoop

Casselerrib zal niet altijd bij de supermarkt te verkrijgen zijn, maar gek genoeg ligt het wel eens in de goedkopere supermarkten die uit Duitsland van oorsprong afkomstig zijn.

De betere slager heeft het vlees altijd ter beschikking.

Hoe casselerrib bewaren en schoonmaken

Casselerrib hoef je eigenlijk niet of nauwelijks schoon te maken, hooguit een keertje een klein stukje vet wegsnijden.

Vaak wordt het vlees luchtdicht in plastic verpakt, wat natuurlijk positief op de bewaartijd uitwerkt. Kijk daartoe op de verpakking naar de THT-datum.

Niet op een dergelijk verpakte methode? Dan is het vlees maximaal twee dagen in de koelkast houdbaar.

Wil je het vlees langer bewaren dan is de vriezer een optie. Ingevroren kun je het vlees nog enkele maanden bewaren.

Hoeveelheid per persoon

Bij casselerrib kun je uitgaan van 100 tot 125 gram per persoon.

Wat kun je met casselerrib maken?

Je moet bij deze soort vlees iets verder kijken dan alleen serveren bij gekookte aardappelen en gekookte groenten, rode kool o zuurkool.

Je kunt namelijk het vlees ook in stukjes snijden en dan bakken. Zelfs pasta of een stoofpot behoort dan tot de mogelijkheden.

Hoe lang moet casseler rib bakken?

Vraag aan de slager om niet al te dik gesneden casselerrib, dat komt de smaak na het bakken ten goede. In dit recept baken we het vlees overigens in de oven, maar koekenpan kan natuurlijk ook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 142 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Casselerrib in één stuk
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Eetlepel Mosterd
  • Snufje zwarte peper
  • Roomboter

Instructies

  1. Het vlees ruim een uur op temperatuur laten komen als het uit de koelkast komt.
  2. Oven voor verwarmen op 160 graden.
  3. De honing en de mosterd mengen in een kom of schaal, en op smaak brengen met zwarte peper.
  4. Op hoog vuur een klont boter laten smelten in een braadpan.

  5. Kort de casselerrib rondom aanbakken.
  6. Van het vuur halen en het vlees bestrijken met het honing-mosterd mengsel.
  7. Het vlees nu in de braadpan of in een ovenschaal doen en 45 minuten laten garen in de oven.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.