ddd
Site Overlay

Hoe lang moeten riblappen braden? Braden, of stoven, en dus niet bakken. Riblappen hebben gewoon wat meer tijd nodig, om te komen tot het zachte draadjesvlees dat we allemaal wel kennen van onze jeugd.

Want zo werd het vlees vroeger gemaakt. En moeders was daar toch wel een hele middag mee bezig. Steeds lekkerder begon het te ruiken in huis, wat bij het braden van riblappen kun je ruim vooraf al genieten van de heerlijke geur.

Thuis werd het vlees, waar je haast geen mes meer voor nodig had omdat het vlees erg mals was geworden, geserveerd met groente en gekookte aardappelen. En het bijkomend voordeel van het langdurig braden van het vlees was ook nog eens de overheerlijke jus.

Dat waren pas maaltijden, en dit kun je gewoon thuis vandaag de dag nog steeds maken. Het braden van dit heerlijke en malse vlees kan ook jij.

Aanvoer en aankoop

Riblappen kun je eigenlijk het hele jaar door kopen, en doorgaans van erg goede kwaliteit.

Je moet wel een verschil maken tussen de supermarkt en de slager, want riblappen horen in één stuk gebraden te worden. Niet iedere supermarkt heeft dit vlees in één stuk.

Soms is het vlees alleen in lappen te koop.

Bij de slager, waar het vlees toch nog iets beter is in kwaliteit, vraagt de slager hoeveel gram moet het stuk zijn?

Koop je het vlees in de supermarkt, let dan vooral op dat het vlees egaal in kleur is, en niet grijs of stukjes grijs. Dat is vaak een teken dat het vlees bedorven is.

Hoe Riblappen bewaren en schoonmaken

Riblappen bewaar je, maar dat is van toepassing bij al het vlees dat je niet wilt invriezen, natuurlijk in de koelkast. Goed afgedekt, en niet te lang in de koelkast.

Dit vlees moet je eigenlijk toch el binnen maximaal een dag na aankoop braden. Het vlees is dan lekkerder, en malser.

Riblappen kun je vanzelfsprekend ook goed invriezen, in één stuk of in lappen gesneden. In de vriezer is het vlees nog drie maanden houdbaar.

Hoeveelheid per persoon

Per persoon kun je uitgaan van 160 tot 200 gram riblappen per persoon.

Wat kun je met Riblappen maken?

Nu zou je misschien denken dat je met riblappen niets anders meer kunt maken, maar dat is dus eigenlijk niet zo.

Mals gebraden riblappen kun je vergelijken met pulled pork.

Bijvoorbeeld een patatje draadjesvlees, of een broodje hamburger met wat vlees op de burger.

Hoe lang moeten riblappen braden?

Een uur voor dat je beginnen wilt met braden, haal je de riblappen uit de koelkast. Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Riblappen braden
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
calorieën 171 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo riblappen in plakken
  • Roomboter
  • 1 Gesnipperde ui
  • 1 Gesnipperd teentje knoflook
  • Kruiden naar smaak

Instructies

  1. Strooi peper naar smaak op alle kanten van het vlees.
  2. Doe de roomboter in een braadpan en verhit dit.

  3. Als het schuim van de boter is verdwenen leg je voorzichtig het vlees in de pan.
  4. Schroei aan alle kanten het vlees dicht en bruin.
  5. Vlees weer uit de pan halen.
  6. Fruit nu de gesnipperd ui en knoflook in de braadpan totdat dit glazig is.

  7. Het vlees weer voorzichtig in de pan leggen. Doe ruim warm water bij het vlees, warm zodat het vlees niet schrikt. In plaats van water kun je ook warm donker bier gebruiken, wat een nog lekkerder smaak aan het malse vlees geeft.
  8. Voeg zou, peper, en kruiden naar smaak aan het vocht toe.
  9. Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen.

  10. Aan het einde van de braadtijd kun je de jus eventueel nog binden.

In 100 gram riblappen zit circa 20,8 gram eiwit, 0 gram vezels, 9,7 gram vet, 0 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.