Site Overlay

Karbonade bakken, een stukje vlees dat nog niet zo heel lang geleden een populair en typisch Nederlands stukje vlees was. Zeg maar gerust een stukje vlees dat een wat stoffig imago heeft, geheel ten onrechte natuurlijk.

Het ligt er vanzelfsprekend ook aan hoe de karbonade wordt gebakken, want dit vlees mag dan een beetje ouderwets zijn, een goed gebakken karbonade gaat er natuurlijk altijd in.

Bijkomend voordeel is overigens enerzijds de prijs, en anderzijds de snelle bereiding.

Overigens moeten we wel even voor de duidelijkheid een verschil maken tussen de soorten karbonade. Er zijn namelijk doorgaans drie soorten te koop. Schouderkarbonade, ribkarbonade, en haaskarbonade.

De bereiding is ongeveer hetzelfde maar de kwaliteit van het vlees, en dus de prijs, loopt op van schouderkarbonade naar haaskarbonade.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 tot 250 gram gram per persoon bij de diverse soorten karbonade.

Hoe lang moet karbonade bakken?

Strooi zout en peper, of andere kruiden, op beide kanten van de karbonade.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer het vlees eventueel in met wat olijfolie.

Verwarm een koekenpan of een andere pan die in de oven kan, en leg de karbonade in de warme pan.

Bak de karbonade ongeveer 4 minuten en draai het vlees daarna om. Bak ook de andere kant ongeveer 4 minuten.

Plaats de pan nu gedurende 30 minuten in de oven.

Haal de pan uit de oven en leg de karbonade op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat dit nog tien minuten rusten.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 13,5 gram vet.

Advertentie

Karbonade bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 212 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced karbonade
Price: 250 gram

Directions:
Karbonade bakken, een stukje vlees dat nog niet zo heel lang geleden een populair en typisch Nederlands stukje vlees was. Zeg maar gerust een stukje vlees dat een wat stoffig imago heeft, geheel ten onrechte natuurlijk. Het ligt er vanzelfsprekend ook aan hoe de karbonade wordt gebakken, want dit vlees mag dan een beetje ouderwets zijn, een goed gebakken karbonade gaat er natuurlijk altijd in. Bijkomend voordeel is overigens enerzijds de prijs, en anderzijds de snelle bereiding. Overigens moeten we wel even voor de duidelijkheid een verschil maken tussen de soorten karbonade. Er zijn namelijk doorgaans drie soorten te koop. Schouderkarbonade, ribkarbonade, en haaskarbonade. De bereiding is ongeveer hetzelfde maar de kwaliteit van het vlees, en dus de prijs, loopt op van schouderkarbonade naar haaskarbonade. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 200 tot 250 gram gram per persoon bij de diverse soorten karbonade. Hoe lang moet karbonade bakken? Strooi zout en peper, of andere kruiden, op beide kanten van de karbonade. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer het vlees eventueel in met wat olijfolie. Verwarm een koekenpan of een andere pan die in de oven kan, en leg de karbonade in de warme pan. Bak de karbonade ongeveer 4 minuten en draai het vlees daarna om. Bak ook de andere kant ongeveer 4 minuten. Plaats de pan nu gedurende 30 minuten in de oven. Haal de pan uit de oven en leg de karbonade op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat dit nog tien minuten rusten. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 13,5 gram vet. ...