Site Overlay
Broccoli roerbakken

Broccoli roerbakken

Hoe lang moet broccoli roerbakken? Een groente wel veel meer geschikt is om te wokken of te roerbakken, dan om te koken. En een groenten die je heel goed kunt combineren tijdens het bakken. En dan niet alleen met stukjes vlees en wortel.

Maar ook een groente die niet iedereen gekookt lekker zal vinden. Het rare is, want je zou denken dat het misschien dezelfde groente is, dat mensen die de groente gekookt niet lekker vinden, er heel anders over denken als broccoli gebakken of gewokt is.

Maar dat ligt er misschien ook aan dat er dan andere ingrediënten tussen de groente zitten, zoals vlees, andere groenten, of diverse kruiden.

Overigens zijn er tal van wokschotels of recepten om te roerbakken met broccoli, dus eentonig wordt het bakken niet zo heel snel.

Waar op letten?

Belangrijk is dat de broccoli vers is, net als eventuele andere groente die je door de roerbakschotel wilt mengen.

Het is immers niet lekker als de ene helft van de groente lekker knapperig is, en de andere helft slap en zacht.

Gebruik dus verse broccoli voor het roerbakken. Let ook op de bloem dat deze nog mooie frisgroen is, en niet al geel of geelgroen.

Dat is een teken dat de groente al wat ouder is, en als de broccoli niet geoogst was, was de bloem uitgekomen.

Vooral een al gele bloem is niet geschikt om roer te bakken.

Overigens kun je ook de stronk, mits deze niet al te dik is, gewoon mee wokken of roerbakken.

Ingevroren broccoli kun je gebruiken, maar alleen als de groente kort is geblancheerd of helemaal niet is geblancheerd voor het invriezen. Anders is de groente na het ontdooien te zacht om te roerbakken.

Waar broccoli mee combineren bij het bakken?

Het is misschien wel de groente waarmee je de meeste andere groente en vlees mee kunt combineren. Ondanks dat we hieronder een lijstje met mogelijkheden hebben, is eigenlijk alles mogelijk.

  • Plakjes winterpeen. Zomerwortel kan ook, maar is al snel wat aan de te zoete kant.
  • Dunne plakjes klapstuk, gehakt, plakjes worst.
  • Roosjes bloemkool
  • Mais of suikermais
  • Dille, tijm, peterselie
  • Partjes aardappel, vaak nog lekkerder als je ze gedeeltelijk kookt.

Combineer datgene dat je lekker lijkt.

Hoeveelheid per persoon

Voor het wokken of roerbakken kun je rekening houden met ongeveer 150 gram broccoli per persoon.

Hoe Broccoli roerbakken?

In dit recept roerbakken we de broccoli zonder extra groente, maar met wat extra smaakmakers. Wil je toch andere groente in het recept gebruiken, dan zijn roosjes bloemkool de beste combinatie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Broccoli roerbakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 140 kcal

Ingrediënten

  • 2 Uien
  • 600 Gram Verse broccoli
  • Halve eetlepel Kerriepoeder
  • Snufje Chilipoeder
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. De broccoli in roosjes snijden, dunne stronken in stukjes snijden. Dikke stronken eerst schillen en dan in stukjes snijden.
  2. Kort koken, 3 minuten is voldoende, daarna goed laten uitlekken.
  3. Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
  4. De olie in een koekenpan of wok heet laten worden.

  5. Kerriepoeder en chilipoeder erdoor roeren.
  6. Voeg de halve uiringen toe, en bak deze 2 tot 3 minuten meer.
  7. De broccoli, die je hebt laten uitlekken, erdoor roeren, en nog 2 minuten al roerende laten bakken.
  8. Op smaak brengen met peper en zout.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.