Site Overlay
Pulled pork maken

Pulled pork maken

Hoe pulled pork maken? Heerlijk zacht vlees dat van oorsprong uit Tennessee en North Carolina komt, beide natuurlijk Amerikaans staten.

Natuurlijk bij ons ook steeds geliefder, en je kunt pulled pork zelfs kant en klaar in de supermarkt kopen, en dat kan al erg lekker zijn.

Je zult je kunnen voorstellen wat de smaak moet zijn als je dit vleesgerecht helemaal zelf maakt, want het meeste wat je zelf maakt is normaliter veel lekkerder dan kant en klaar uit de supermarkt.

Pulled pork wordt meestal op de barbecue gemaakt, maar je kunt het eventueel ook maken in de oven, en zelfs in een grote pan, hoewel de versie die op de barbecue gemaakt wordt, en zeker als je dit met een houtskoolbarbecue doet, nog smaakvoller is.

Aanvoer en aankoop

Natuurlijk kun je varkensvlees in Nederland en België het hele jaar kopen bij onder andere de supermarkt en bij de slager, maar je kunt niet alle soorten varkensvlees voor pulled pork gebruiken.

Meestal wordt procureur gebruikt voor pulled pork, vlees uit de nek van het varken, maar je kunt ook schouderkarbonade of riblappen gebruiken.

Schouderkarbonade kun je het hele jaar door kopen, procureur kun je bij de meeste supermarkten niet altijd kopen, en som moet je dit ook bij de slager bestellen.

Wil je dit vleesgerecht maken is dit dus iets waar je wel rekening mee moet houden.

Overigens hebt je met een kilo vlees genoeg voor 4 tot 5 personen.

Bij de bereiding is het handig om een kernthermometer te gebruiken om de temperatuur van het vlees te meten.

Hoe pulled pork bewaren en uit elkaar trekken

Pulled pork uit elkaar trekken doe je door het vlees eerst een half uur na de bereiding te laten rusten. Zo kan het vlees nagaren. Gedurende dit nagaren kun je het beste het vocht dat nog uit het vlees komt, opvangen.

Dit vocht kun je dan met het vlees mengen nadat het uit elkaar getrokken is, of mengen met de saus die je misschien erbij maakt.

Na de rusttijd kun je met twee vorken het vlees uit elkaar trekken, door de vorken beiden in een andere richting te trekken. Als de pulled pork goed gaar is, kost dit nauwelijks moeite.

Hoeveelheid per persoon

Je moet er rekening houden met ongeveer 200 gram per persoon bij pulled pork. Hou er rekening mee dat bijna iedereen dit erg lekker zal vinden, dus hou eventueel rekening met wat extra per persoon.

Wat kun je bij pulled pork serveren?

Laten we eerst vertellen dat je pulled pork ook op een broodje kunt serveren, als een soort hamburger.

Op dat broodje kun je dan hetzelfde op het varkensvlees doen wat je normaliter op de hamburger zou doen.

Dat kan echt superlekker zijn, vooral als je het op een maisbroodje doet.

Friet, gebakken aardappelen, een gepofte aardappel, en natuurlijk diverse soorten salades kunnen ook erg lekker bij dit vlees zijn.

En daarnaast horen er natuurlijk sauzen bij. Mayonaise kan, maar vaak wordt een zoete chilisaus of een barbecuesaus bij pulled pork geserveerd.

Hoe pulled pork maken?

Pulled pork maken we in dit recept met procureur, en het vlees bakken we niet op de barbecue maar gedeeltelijk in een grote pan en in de oven.Je hebt dus een pan nodig die in de oven kan, want na het aanbraden garen we het vlees in dezelfde pan in de oven.Voor de bereiding moet je rekening houden met ongeveer 6 uur, dus je bent wel eventjes bezig, maar het resultaat is bijzonder lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Pulled pork maken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 6 uur
Porties 4 Personen
calorieën 139 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Procureur
  • 150 Milliliter Kippenbouillon
  • 75 Milliliter Wijnazijn
  • 6 Theelepels Paprikapoeder
  • 2 Uien
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 200 Milliliter Zoete chilisaus
  • 4 Eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 1 Eetlepel Mosterd
  • 2 Theelepels Gehakte tijm
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Theelepel Cayennepeper
  • 2 Theelepels Zout

Instructies

  1. De oven voor verwarmen op 100 graden.

  2. De uien schoonmaken en grof snijden.
  3. De knoflook schoonmaken en grof snijden.
  4. In een grote pan, met deksel, die in de oven kan, doe je de olijfolie, en alle andere ingrediënten, behalve het vlees.

  5. Meng de ingrediënten nog even goed door elkaar en doe pas daarna het vlees in de pan.
  6. Deksel op de pan doen en in de oven plaatsen.

  7. Nu laten we het vlees eerst 2 uur in de oven staan. Na deze 2 uur haal je de pan uit de oven. Is er veel vocht verdampt, voeg dan een scheut water toe. Daarna de pan weer in de oven plaatsen.

  8. Na weer 2 uur herhaal je dit weer.
  9. Dan nog 1 tot 1,5 uur de pan in de oven laten staan. Daarna zou je de pulled pork met twee vorken uit elkaar moeten kunnen trekken, maar laat het vlees nog wel een half uur rusten voordat je dit doet.

  10. Trek daarna het vlees uit elkaar en doe het in een aparte schaal.
  11. Nu kun je het vlees serveren, eventueel op een broodje.

In 100 gram Pulled pork zit circa 17,9 gram eiwit, 2,7 gram vezels, 4,5 gram vet, 6,6 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.