Site Overlay

Hoe lang moet mie koken? Mie, vaak verkocht in de vorm van mienestjes, wordt gemaakt van tarwe en wordt vaak in de Chinese keuken gebruikt.

Je kunt het zien als brede noedels en er wordt ook wel gesuggereerd dat de Italianen hier de spaghetti vanaf hebben gekoken.

Toch is de structuur van mie en spaghetti wel degelijk anders, althans dat zou het moeten zijn.

Maar de aangeboden soorten mie verschillen in Nederland toch ook wel wat van elkaar. Kijk dus voor de zekerheid ook nog even op de verpakking voor de juiste kooktijd.

Aanvoer en aankoop

Tegenwoordig kun je mie het hele jaar door kopen in de supermarkt, maar we raden een ieder aan om ook eens naar verse soorten mie te kijken die vak in speciale winkels verkocht wordt, en die je natuurlijk ook thuis kunt maken.

Zelfs in zoiets simpels kan er dus wel degelijk smaakverschil in verschillende soorten zijn.

Hoe Mie bewaren en schoonmaken

Mie wordt normaal gesproken altijd in een plastic verpakking verkocht, en soms los.

Zit het in een plastic verpakking, dan kun je de deegwaren het beste daarin bewaren. Is de verpakking open, of heb je niet in plastic verpakte mie gekocht, kun je het beste een afsluitbaren glazen voorraadbus gebruik om het droog te bewaren.

Net als bij Italiaanse deegwaren, moet ook mie droog en donker bewaard worden.

De keukenkast is dus goed, de kelder ook.

Bewaar deegwaren overigens nooit in de koelkast, tenzij de mie gekookt is.

Hoeveelheid per persoon

Bij gedroogde mie of mienestjes, kun je uitgaan van 75 gram per persoon.

Bij verse en dus niet gedroogde mie, kun je uitgaan van 10 tot 125 gram per persoon.

Wat kun je met Mie maken?

Mie wordt vanzelfsprekend vooral in de Chinese keuken gebruikt, en in soepen.

Hoe lang moet Mie koken?

Deze kooktijd hangt af van de soort mie die je gebruikt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Trefwoord Mie koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 594 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram Mie

Instructies

  1. Vul een pan met ruim water en breng dit aan de kook.

  2. Voeg een snufje zout toe aan het water.
  3. Voeg de mie of mienestjes voorzichtig aan het kokende water toe.
  4. Laat het 4 minuten voor stevige mie koken, en 10 minuten voor normale mie.
  5. Afgieten en even afspoelen met koud water. Dit voorkomt dat het plakkerig wordt.

In 100 gram mie zit circa 3,6 gram eiwit, 1 gram vezels, 5,8 gram vet, 15,6 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.