Site Overlay
Kippenpoten braden

Kippenpoten braden

Hoe lang moeten kippenpoten braden? Kippenpoten zijn na 25 minuten braden klaar.

Kippenpoten is misschien wel het meest gegeten gedeelte van een kip. Nagenoeg iedereen is er gek op.

Het probleem bij kip is vandaag de dag echter dat het wel goed genoeg gegaard moet zijn, en echt lekker is het vlees ook niet als het te lang gegaard is.

Je kunt de kippenpoten natuurlijk op de barbecue bakken, maar de kans bestaat dat het vlees droog wordt.

Door de poten te braden, ouderwets in een braadpan of in een koekenpan, kun je er zeker van zijn dat het vlees lekker mals blijft terwijl het toch een krokant korstje krijgt.

Door de kippenpoten op de onderstaande manier te braden krijg je beide punten goed voor elkaar, en kun je optimaal van een lekker stukje kip genieten.

Aanvoer en aankoop

Normaal kippenvlees kun je het hele jaar door kopen. De vraag is natuurlijk of je dit normale vlees wel wilt gebruiken. Niet alleen lees en hoor je toch regelmatig dat er iets niet goed is met het kippenvlees dat bij de goedkopere supermarkten te koop is, veel mensen vinden de kwaliteit en de smaak van het kippenvlees van de slager beter.

Dat is natuurlijk je eigen keuze. Bij de supermarkt is het vlees voordeliger. Maar de prijs die af en toe voor kip aldaar gevraagd wordt, maar iedereen moet het natuurlijk zelf weten.

LEES OOK: Runderpoulet bakken

Laten we eerst maar eens kijken waar goed kippenvlees uiterlijk aan moet voldoen.

Het moet vers ogen, mag vooral niet glimmen van het vocht. De verpakking in de supermarkt mag geen vocht bevatten. En het vlees mag vanzelfsprekend niet ruiken. Maar ja, als het voor verpakt is weet je niet of het ruikt.

Kortom, koop geen voor verpakt kippenvlees. Ook al is het nog zo voordelig. Ga naar een slager of een slagerijafdeling van een supermarkt. Daar waar je het vlees kunt ruiken en het er altijd goed uitziet.

Hoe kippenpoten bewaren en schoonmaken

Kippenpoten kun je kort bewaren in de koelkast, maximaal één dag. En bij voorkeur wel afgedekt.

Zorg er ook voor dat er geen vocht in de koelkast of bij andere producten in de koelkast kan komen. Dus leg het vlees verpakt desnoods in een plastic schaal.

Langer dan een dag bewaren? Doe het dan in de vriezer.

Hoeveelheid per persoon

We kijken bij kippenpoten niet naar gewicht, maar hou rekening emt één kippenpoot per persoon.

Meer mag natuurlijk, kip is mager vlees.

Wat kun je met kippenpoten maken?

Kip is één van de meest veelzijdige stukjes vlees. Dat gaf de reclame al aan, en dat is gewoon waar.

Maar kippenpoten kun je eigenlijk niet op veel andere manier klaarmaken. Hooguit gelijkertijd braden of bakken met groenten een aardappelen.

Hoe lang moeten kippenpoten braden?

We bakken de kippenpoten in een braadpan of een hoge koekenpan. Er zijn natuurlijk andere bankmethoden.
We laten de huid op de kippenpoten zitten. Hierdoor blijft het vlees mals en wordt het krokant.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
calorieën 244 kcal

Equipment

  • Braadpan
  • Hoge koekenpan

Ingrediënten

  • 4 Kippenpoten
  • Roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilipeper naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
LEES OOK: Knakworst koken

Instructies

  • De kippenpoten eventueel afdeppen met keukenpapier.
  • Dan de kippenpoten op de huid bestrooien met peper, zout, paprikapoeder, en chilipeper. De hoeveelheid natuurlijk naar smaak, en eventueel daarna even inwrijven met je handen.
  • De boter in een braadpan of hoge koekenpan laten smelten op een hoog vuur. Schuim eerst weg laten trekken, als de boter kleur begint te krijgen kan het vuur iets lager.
  • Doe de kippenpoten in de boter en bak deze in 10 minuten rond bruin. Dus wel regelmatig omdraaien.
  • Nu de deksel op de pan en het vuur lager zetten. 15 minuten zachtjes laten sudderen. Na 7,5 minuten de kippenpoten omdraaien.
  • Prik er na 15 minuten even met een vork in. Komt er helder vocht uit, dan is de kip gaar. Niet helder? Laat het nog een paar minuten sudderen.
  • De poten uit de pan halen en omwikkelen met aluminiumfolie. Een paar minuten laten rusten.
Trefwoord kippenpoten braden

In 100 gram circa 18 gram eiwit, 13 gram vet, koolhydraten 0,8 gram.

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.